Как социалните медии влияят върху уеб дизайна

Как социалните медии влияят върху уеб дизайна

Когато погледнем целия дигитален свят, можем да кажем, че социалните медии са на върха на всичко останало. Нищо не може да се сравни с растежа на социалните медийни платформи по отношение на популярност, използваемост и иновации. Ето защо уеб дизайнерите се опитват да разбият елементите на успеха на приложенията за социални медии и да ги приложат в други проекти. Като цел на тази статия искаме да говорим за това как социалните медии влияят върху уеб дизайна.

Уеб дизайнът претърпя много промени през годините. Всички фирми сега се нуждаят от уебсайт, защото това е единственият начин да бъдете видими онлайн и да дадат възможност на марката си. Ето как можете да комбинирате социални медии с уеб дизайн и да създадете успешен уебсайт.

Използване на икони на социални медии

Иконите на социалните медии са известни на всички по света. Това само показва колко широко разпространени са тези платформи. Освен популярността си, тези икони са удобни и за уеб дизайн. Както всички знаем, когато посетите уебсайт и видите икона на социална медия, ако щракнете върху нея, тя ви отвежда до бизнес профил на тази компания в социалните медии. Този елемент стана необходим за всички уебсайтове днес, показвайки как социалните медии влияят върху уеб дизайна.

Освен това някои икони позволяват на потребителите на уебсайта да споделят съдържание на своите страници в социалните медии. Това е много ефективен начин за популяризиране на уебсайта и бизнеса ви. Ако поддържате блог, потребителите могат да споделят статии в социалните медии, да коментират и да привлекат повече трафик към вашия уебсайт.

Мобилен уеб дизайн

Не е тайна, че трябва да оптимизирате уебсайта си за социални медии, ако искате той да се класира високо в Google. Политиката за мобилните устройства е въведена отдавна и това е един от първите параметри, които Google проверява при класиране на уебсайт.

Всичко това се случи поради популярността на мобилните телефони през годините. Хората обичат да правят нещата в движение. Освен това социалните медии значително допринесоха за популярността на мобилните телефони. Средностатистическият потребител има между едно и три инсталирани приложения за социални медии, като ги използва за повече от 50% от времето, прекарано на телефона.

Това драстично се отразява на уеб дизайна днес, защото всички уебсайтове трябва да бъдат интерактивни и достъпни за потребителя 24/7, независимо къде се намират.

Използването на изображения в уеб дизайна

Защо приложенията за социални медии са толкова популярни? Заради природата им ли е? Дали защото свързват хората? Или защото са толкова забавни и увлекателни?

Има много причини и всички те допринасят за популярността на социалните медии. Има и някои елементи като изображения, които играят голяма роля за този успех. Едно от най-популярните неща, които можете да правите в социалните медии, е да споделяте снимки на себе си, вашите приятели или нещо друго и да ги коментирате.

Всички знаем, че снимките говорят повече от хиляда думи и колко важни са изображенията за уеб дизайна. Тази мания за снимки в социалните медии със сигурност играе огромна роля в уеб дизайна. Трябва да преоразмерите всички изображения, за да паснат на размера на екрана на смартфон. Трябва да използвате изображенията интелигентно и да създадете същото усещане за чудо, което се случва в социалните медии.

Как да направим уебсайтовете по-забавни

Несъмнено социалните медии забавляват така, както никоя друга цифрова форма не може да направи днес. Освен това, формата на забавление е бърза и бързо съкращава продължителността на вниманието на средните потребители. Видеоклиповете в социалните медии стават все по-кратки и хората превключват от едно видео към друго за секунди, търсейки следващото.

Уеб дизайнерите трябва да се вдъхновят от този фантастичен феномен и да го включат в проекти за уеб дизайн. Приложенията за социални медии се радват на голяма популярност, защото ангажират хората по красив начин. Ето защо трябва да включите аудиторията си по същия начин.

Освен информативни и функционални, уебсайтовете трябва да станат и забавни.

Показване на емисия на социални медии

Когато разглеждаме различни профили в социалните медии и съдържанието, показано в тях, можем да забележим няколко неща:

  • броя на последователите;
  • брой публикации и коментари;
  • колко харесвания има профилната страница;

Това са най-важните показатели, които показват популярността и активността на всеки профил. Днес всички уебсайтове показват тези показатели като знак за социално доказателство.

Включване на рецензии във вашия уебсайт, според fine-life.net

Клиентите обичат да оставят коментари, когато посещават страницата на даден бизнес в социалните медии. Ако са доволни от компанията, винаги пишат нещо положително. Тези коментари се превръщат в отзиви и препоръки, които говорят за качеството на услугата.

Друга мъдра практика е да включите тези препоръки в уебсайт. Това се превръща в още една форма на социално доказателство. Споделянето на публикации на клиенти на страница на уебсайт е отличен начин за показване на активността в социалните медии.

Вграждане на видеоклипове от социални медии на страница на уебсайт

Точно както снимките, много приложения за социални медии позволяват и видеоклипове. Като бизнес вероятно ще имате видеореклами, които рекламират вашата компания и говорят за фирмената култура, продукти, цели за бъдещето и т.н.

Друг умен ход е да включите тези видеоклипове в уебсайт. Това постига две неща. Първо, всеки посетител вече може да види всички материали, които бизнесът публикува в социалните медии. И второ, като щракне върху видеоклипа, посетителят се отвежда до страницата на социалната медия.

Това създава двупосочна връзка, която е от полза за уебсайта и страницата в социалните медии.

Социалните медии оказват влияние върху уеб дизайна и го тласкат към следващото ниво

Както можете да видите, уеб дизайнът се променя бързо под влиянието на социалните медии. Социалните медии оказват влияние върху уеб дизайна по много начини, което е чудесен начин да се покаже как комбинирането на два елемента може да създаде още по-добро изживяване за клиента. Освен това е от полза и за бизнеса. Имайки предвид това, от решаващо значение е винаги да търсите следващото горещо нещо в социалните медии и да намирате начин да го включите в уеб дизайна.

Намерете най-доброто решение за вашия бизнес.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре