Колко време отнема изработката на сайт?

Колко време отнема изработката на сайт?

Когато искате да изработите сайт, трябва да вземете предвид времето за разработка, необходимо от началото до края. Много от нас смятат, че това е дълъг процес, който отнема векове, за да завърши. Други го правят професионално всеки ден.

Някои от най-добрите разработчици ще отговорят „зависи“, което означава, че има много неща, които трябва да имате предвид при създаването на уебсайт. Проектът за уебсайт може да отнеме месеци за големи компании, докато физическите лица, малките фирми и малките онлайн магазини ще имат крайния продукт готов след няколко седмици.

Но всичко се свежда до това от какво се нуждае клиентът, как можете да му помогнете да постигне целта си и какво се опитват да постигнат с чисто новия си уебсайт . За лични проекти можем да бъдем гъвкави с графика си, но за професионалните задачи трябва да сме точни и навреме, преди да се ангажираме с кратък график.

Всички тези важни въпроси трябва да бъдат зададени предварително и ще определят времето, необходимо за разработване на уебсайт. Ако не сте програмист, от друга страна, и искате да знаете колко време е необходимо за разработване на уебсайт за академични цели, вие сте попаднали на правилния блог!

Този блог ще проучи колко време отнема създаването на уебсайт, факторите, които влияят върху развитието на уебсайта и съвети как да го ускорите!

Какво влиза в изработката на сайт? 

Седите на бюрото си и се чудите. Какво ми е необходимо, за да създам уебсайт? Колко струва изработката на такъв? Когато сте готови да направите такъв, има няколко неща, които трябва да вземете под внимание. Трите основни съставки за изработка на сайт са:

  • Уеб хост
  • Име на домейн
  • Кодът на уебсайта ( Това може да бъде CMS или персонализиран уебсайт, разработен от нулата)

Намирането на надежден доставчик на уеб хостинг е лесно. В момента разглеждате един от най-надеждните и надеждни уеб хостове с опит от 2006 г.! Уеб Дизайн България също така предлага на своите абонати безплатно име на домейн с всяка покупка на хостинг план, така че започването е лесно.

Освен лесните CMS решения, Изработването на сайт от нулата отнема повече време за завършване и имате много изследвания, за да изградите кода зад него и да го приспособите към вашите нужди.

Един напълно персонализиран уебсайт се нуждае от допълнителни API и рамки и целия основен софтуер, за да свърже всичко заедно по безпроблемен начин, който просто работи. Javascript е свещеният граал на кодиращите езици за front-end разработчициAngularJS и ReactJS са две основни рамки за изработката на сайт от нулата. 

След като имате тези основни съставки, е време за създаване на съдържание. Това може да бъде фазата на проектиране, добавяне на целеви страници и съдържание към тези страници.

Изработката на сайт от нулата не винаги е лесно. Изисква време, усилия, отдаденост и пари за постигане на желаните резултати. Много фактори влизат в сила при създаването на уебсайт, като дизайн, оформление, функционалност и др. Уебсайтовете на WordPress все още зависят от тях и е много по-лесно да ги включите в окончателния си уеб дизайн.

За да бъде уебсайтът ви успешен, важно е да се уверите, че всички тези елементи са добре изработени и правилно изпълнени. Това отнема време и опит – нещо, което повечето разработчици имат след години работа в полето.

Ако не сте програмист и искате да създадете уебсайт сами, не се притеснявайте! Създателите на уебсайтове (като този, предоставен от Уеб Дизайн България) ви позволяват да създадете уебсайт със статични страници за няколко часа, без да се налага да изучавате нито един ред код!

Независимо дали сте разработчик или начинаещ, можете да постигнете професионален резултат с правилните инструменти и ресурси. Ако искате да направите още една стъпка напред, можете да изберете настройка на WordPress и да създадете красив и функционален уебсайт по-бързо от персонализиран.

Колко време отнема изработката на сайт?

Изработването на сайт от нулата може да бъде обезсърчително и може да е трудно да разберете откъде да започнете. Когато започвате, е жизненоважно да вземете предвид колко време отнема изработването на сайт. За щастие публикации в блогове като тази отговарят на всеки въпрос по темата.

След като сте избрали домейна и уеб хоста на уебсайта, ще бъдат въпрос на часове, преди да започнете да създавате и персонализирате първите си уеб страници . Опитен уеб разработчик или разработчик на софтуер може да ви помогне да получите домейн и уважаван доставчик на уеб хостинг, върху който да надграждате.

Времето за разрешаване на името на домейна и започване да сочи към IP адреса на вашия уебсайт е друг важен фактор, който трябва да имате предвид. Този процес може да отнеме няколко часа, така че търпението е от ключово значение. Междувременно можете да използвате промеждутъчна среда на вашия компютър с отличния софтуерен стек XAMPP или да получите достъп до уебсайта си чрез неговия обикновен IP адрес.

Като цяло, можете да имате готов за производство уебсайт за един ден! Разбира се, разширената функционалност ще добави време към процеса на разработка на уебсайта, добавяйки две до три седмици.

Надникнете как работи разработката на уебсайтове

Всички уебсайтове са различни. Но целият процес остава същият почти всеки път.

Създаването на уебсайт е процес, който включва много стъпки. Първата стъпка е да разработите идея за уебсайт. Можете сами да измислите идеи или да намерите вдъхновение онлайн. След като имате идея, трябва да изберете уеб хост и да регистрирате име на домейн .

Следва проектирането на уебсайта или наемането на уеб разработчик, който да го направи вместо вас. След като уебсайтът е проектиран, следващата стъпка е да го кодирате и да добавите съдържание . Може да се направи от нулата или с помощта на CMS. Тестовата фаза също е нещо, което добавя време към целия процес. Тестването как изглеждат всички страници на множество устройства е от решаващо значение преди стартирането на уебсайта.

Последната стъпка е стартирането на уебсайта . Можете да направите това, като го качите на вашия уеб хост или използвате конструктор на уебсайтове. След като уебсайтът бъде пуснат, можете да го популяризирате онлайн чрез социални медии, SEO и други средства.

Фактори, които влияят върху процеса на изработка на сайт 

Създаването на страхотен уебсайт не е универсален процес. Дори ако искате да създадете малък уебсайт, трябва да имате план, преди да се захванете. Времето, необходимо за създаване на уебсайт, зависи от различни фактори, като следните.

Сложността на уебсайта

Някои уебсайтове са по-сложни и изискват повече време за разработка. Създаването на персонализиран уебсайт, създаден от нулата, ще отнеме повече време, отколкото уебсайт, който използва система за управление на съдържанието (CMS) като WordPress, Joomla или Drupal.

По същия начин ще отнеме повече време за разработване, ако искате персонализирани елементи и структура на съдържанието. Дори когато работите на CMS сайт, може да се нуждаете от професионална помощ, ако сте неопитен потребител.

Повечето сайтове могат да имат проста структура на съдържанието. И все пак, когато говорим за уебсайтове, свързани с новини или електронна търговия със стотици страници и категории, долни и заглавни колонтитули, е необходимо много време, за да преминете и редактирате всеки един.

Опитът на уеб програмиста

Разработчик с повече опит в кодирането и изработването на сайтове може да изгради уебсайт по-бързо от някой по-малко опитен. Това важи за всички персонализирани елементи на дизайна, които може да искате да включите в сайта си.

По-малко опитен уеб разработчик вероятно ще поиска по-малко пари, така че преценете колко бързо искате уебсайтът ви да бъде онлайн и направете своя избор!

Уеб хостинг среда

Изборът на уеб хост, който предоставя управлявана хостинг среда, може да ви спести време по време на разработката. Някои уеб хостове предоставят на потребителите среда за етапи, за да тестват своите сайтове преди производство. Уеб Дизайн България предлага това дори при споделен хостинг.

Управляваните уеб хостове обикновено предлагат предварително конфигурирани среди с целия необходим софтуер и инструменти, така че разработчикът на уебсайт (или вие) не трябва да прекарва време в настройка на сървъра или инсталиране на софтуер.

Управляваните планове за WordPress са от полза за хората, които искат да имат готова за CMS платформа, върху която да работят за няколко часа, докато предварително конфигурираният софтуер и честото сканиране за зловреден софтуер са допълнителен, но много необходим плюс.

Софтуерът за изработка на сайтове

Не е тайна, че избраната от вас платформа ще съпътства сайта ви дълго време. Така че избирането на стабилна платформа за работа ще ви спести ценно време.

WordPress е страхотна платформа за надграждане. Тази лесна за научаване CMS е популярна и добре поддържана от голяма общност от разработчици. Друга критична причина да обмислите WordPress е оптимизацията за търсачки – която е лесна за внедряване и управление с допълнителни добавки като YoastSEO. По-лесният начин обаче е да използвате конструктор на уебсайтове.

В този случай създателите на уебсайтове могат да направят този трик в много по-достъпен пакет. Създателят на уебсайт е по-скоро алтернатива за хора, фокусирани върху разработването на статични страници сравнително бързо, без да се занимават с въпроси като SEO или други оптимизации. Това ограничава гъвкавостта и разширяемостта на вашия уебсайт, но осигурява солидна отправна точка.

Наличните инструменти и ресурси

Колкото повече инструменти и ресурси са на разположение на разработчика, толкова по-бързо може да изгради уебсайта. Ако трябва да отделят време за търсене на конкретни ресурси, това ще добави време към процеса на разработка.

Например, на уебсайт на WordPress може да се наложи да купите няколко премиум плъгина за SEO, сигурност и много други, преди да започнете да създавате съдържание.

Отговорността за вашите плащания ще даде на вашия програмист достъп до инструментите по-бързо за изграждане на уебсайта. Същото важи и за всички други елементи като лога и допълнителни изображения.

Съвети за ускоряване на процеса на изработка на сайт 

Планът е първи, а изпълнението – по-късно.

Елате подготвени

Изключително важно е да сте подготвени в процеса на създаване на уебсайт. Да дойдете подготвен означава по-малко време за хората около вас да имат въпроси относно целия процес.

Уверете се, че сте проучили предварително обхвата и елементите на дизайна на вашия проект и представете нещо конкретно, върху което екипът за уеб разработка да работи.

Разделяй и владей

Разбийте проекта на уебсайта на по-малки части за по-добро управление. Целият процес на създаване ще протече по-бързо и вие ще знаете точно къде се намирате във времето.

Имайте списък със задачи

Ако не разделяте задачите си на по-малки; може да се изгубите в превода. Прост, но интуитивен списък със задачи ще ви помогне да поддържате всичките си висящи и завършени задачи в ред.

Използвайте приложения като Microsoft To Do или Asana , за да записвате време и да регистрирате всяка стъпка във фазата на разработка. Важно е да знаете колко време отнема всяка стъпка, преди да видите крайния продукт.

Използвайте социалните медии, за да поддържате вдъхновението си

Има моменти, когато се чувствате по-малко вдъхновени. Напълно нормално е и за да се борите с това, можете да използвате социални медии като Pinterest или Instagram, за да подхраните въображението си.

Те ще ви мотивират да сте в крак с всички най-нови тенденции във вашата област.

Алтернативи на изработването на сайт от нулата 

Ако не искате да използвате стандартните методи за създаване на уебсайт, струва си да се отбележи, че съществуват много алтернативи за разработване на уебсайт от нулата.

Една добра алтернатива са създателите на уебсайтове. Някои от най-популярните създатели на уебсайтове са Squarespace, Wix или вътрешни решения от уеб хостове . Те ще спестят време и можете да ги използвате сами, като използвате интерфейса им за плъзгане и пускане.

Друга страхотна алтернатива е да посетите агенция за изработка на сайт. Една агенция може да ви струва много повече от създател на уебсайт или да го направите сами, но крайният резултат е гарантирано уникален и съобразен с вашите нужди. Освен това няма да се налага да отделяте време за изработване на уебсайта, но ще предоставите ценна обратна връзка за хората, които работят по него.

Предимствата на персонализиран уебсайт за вашия бизнес 

Да бъдеш уникален е от изключително значение в онлайн света. Подобрената марка и по-силното SEO също са два важни фактора, които се възползват от персонализирания сайт. Така че, ако сте собственик на малък бизнес, изборът на персонализиран уебсайт може да е правилният начин.

Персонализираните уебсайтове могат да ви помогнат да се свържете по-добре с целевите си клиенти и да осигурят по-персонализирано изживяване, нещо, което повечето създатели на уебсайтове не могат да предложат. Освен това персонализираните уебсайтове могат да бъдат проектирани така, че да отговарят на вашите специфични бизнес нужди, като ви предоставят гъвкавостта и контрола, необходими за успех онлайн.

Независимо дали търсите основен уебсайт или по-сложен уебсайт за електронна търговия, много професионални компании за изработка на сайт могат да ви помогнат да постигнете бизнес целите си.

Тези компании предлагат широка гама от услуги, от дизайн и разработка на уебсайтове до управление на съдържанието и маркетингови кампании, което ви позволява да получите помощта, от която се нуждаете, за да развиете бизнеса си онлайн. С изработката на сайт с бял етикет вие получавате максимална гъвкавост, пълен контрол върху процеса, пълна поверителност и удобен работен процес. Това също е идеално решение за дигитален маркетинг и други агенции, които искат да разширят своите услуги.

А с помощта на експертни консултанти по дигитален маркетинг можете да разберете по-добре клиентите си и да ги насочите с подходящи, персонализирани съобщения, които преобразуват.

Обобщаване

В тази публикация в блога научихме, че времето, необходимо за създаване на уебсайт, варира. Има много неща, с които да се захванете, но изграждането на уебсайт като цяло е забавен процес за всички. Дори неопитни потребители могат да се включат и да създадат красиви уебсайтове.

Времето, от което се нуждаете, зависи от уменията на вашия уеб разработчик, колко добре сте подготвени и какви инструменти и алтернативи сте решили да използвате. За повечето уебсайтове няколко седмици са достатъчно време, но бъдете готови да добавите още една или две, като вземете предвид други фактори, за които не сте помислили.

За хората, които искат резултати днес, създателите на уебсайтове също се считат за приятелска алтернатива на базиран на CMS или персонализиран уебсайт. Платформи като Shopify могат да ви помогнат да създадете онлайн магазин, намалявайки ценното време от процеса на проектиране и водейки до прост, но удобен за потребителя уебсайт. Но знайте, че на тези решения им липсва разширяемостта и гъвкавостта, които се намират в други платформи като WordPress.

Има и няколко начина да ускорите процеса на изработка на сайт, ако решите да се занимавате с „направи си сам“. С внимателно планиране и управление на времето работите по-ефективно и сте готови да постигнете целта си бързо. Така че останете вдъхновени и поддържайте тези творчески сокове да текат!

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре