В кой момент трябва да замените уебсайта си, вместо да го актуализирате?

В кой момент трябва да замените уебсайта си, вместо да го актуализирате?

Това е труден въпрос, главно защото уебсайтовете се предлагат във всякакви форми и размери и се различават значително по сложност. Ако имате малък сайт с брошури, актуализирането му ще бъде много по-достъпно от онлайн магазин, създаден по поръчка, който се интегрира с различни други платформи.

Най-добре е да разгледате причините за актуализиране срещу замяна и да го вземете оттам… подготвени за нас от miroslavakortenska.com

Дизайн

Модата не важи само за дрехите, важи и за колите, интериорния дизайн и разбира се уебсайтовете. Както при другите видове мода, тя ще старее с различна скорост в зависимост от различни фактори. Един уебсайт за модерен стартъп вероятно ще трябва да бъде преработен по-рано от уебсайт за строител.

Разбира се, уеб агенцията може да проектира някаква форма на излишък в дизайна, като поддържа дизайна зад авангарда и използва изпитани и надеждни техники, но те ще работят само до момента.

С течение на времето тенденциите ще се променят, помислете за менютата; преди около десетилетие имаше бутони от лявата страна на екрана, след това меню отгоре (използва се и днес), а сега модерните сайтове имат нещо, което прилича на хамбургер (три хоризонтални линии). Менютата се развиха поради нарастващото използване на мобилни телефони за сърфиране в уебсайтове.

В зависимост от няколко фактора, като основната рамка и количеството, което трябва да бъде променено, често е възможно да се направи фейслифт на много уебсайтове, което е междинна актуализация, считана за може би лъскава боя или полу-редизайн.

Съдържание

Съдържанието обикновено може да се актуализира сравнително лесно и където няма място за ново съдържание, уеб агенцията често може да добави системи за казуси, статии в блогове или целеви страници и да адаптира менюто, за да ги приспособи. Те отново зависят от основната система, но означават, че страници и съдържание могат да се добавят както за потребители, така и за търсачки (SEO) .

Проблемът възниква, когато уебсайтът се развива заедно с бизнеса до такъв етап, че цялата структура се променя. Има момент, в който е по-ефективно да започнете отново и да преразгледате цялостната структура от нулата.

Когато фирмите стигнат до този етап, това често е след няколко години, защото те са се развили и разширили над очакванията си в началото на проекта, така че нов поглед върху сайта често е от полза, тъй като целевата демографска група може също да се е променила.

Технологичен напредък и очаквания на потребителите

Технологиите се променят бързо, просто помислете за огромния напредък, който изкуственият интелект постигна през последните шест месеца. Помислете за скоростта, с която търсачките променят своите алгоритми, кои сайтове за социални медии са популярни и скорошните интеграции с мобилни телефони и методи на плащане.

Авангардните сайтове са по-засегнати и често биват принуждавани да надграждат поради начина, по който техните конкуренти правят нещата. Помислете за два онлайн магазина, единият ви позволява да плащате само с кредитна карта, а другият ви позволява да използвате PayPal, Apple Pay или Google Pay.

Това не се ръководи от самата технология, а от използването на модерна технология за адаптиране към поведението на потребителите. Потребителите искат да намерят това, което търсят по-бързо и по-лесно от всякога, искат бързо зареждащи се страници, искат да могат да филтрират продукти и да плъзгат между опциите, искат да купуват с едно кликване и искат всичко да работи безпроблемно на всяко устройство.

Ако върнем нещата няколко години назад, кой в ​​наши дни ще навигира в уебсайтове на мобилния си телефон, които не са оптимизирани за мобилни устройства?

Това е трудно за уеб агенциите да предскажат и често се проявява като уебсайт, който не работи толкова добре, колкото преди, вместо да е очевидно повреден.

Актуализации

Говорих преди за техническия дълг, който най-добре се обяснява с аналогия. Ако не поддържате или не обслужвате колата си, ще настъпи момент, в който механиците засмукват въздух през зъбите си и ви казват, че сметката за ремонт ще струва повече от това, което струва колата; всички дребни дреболии се натрупват, увеличават и започват да създават проблеми.

Това е също толкова вярно за уебсайтове, колкото и за автомобили, особено тези на платформи с отворен код като WordPress, Joomla и Magento. Всички те се нуждаят от редовно актуализиране и разчитат на теми, модули и добавки, които също се нуждаят от актуализиране. Освен това тези уебсайтове се намират върху друга(и) система(и), която(и) се актуализира(и), и могат също така да се интегрират със системи на трети страни , които, както познахте, се актуализират. Всички те се разглеждат чрез уеб браузъри, които сега често се актуализират автоматично, и тези браузъри работят на операционни системи, които актуализират. Имате нужда само от една от тези актуализации, за да не бъдете съвместими с друга актуализация и започвате да получавате проблеми.

Номерът тук е да сте в течение, да, актуализациите ще трябва да се направят, но правенето им малко по малко е добра практика, разпределя разходите и позволява на уеб агенцията да предлага алтернативи по пътя, алтернативи, които може помощ с технологичния напредък, както е споменато по-горе.

Така че защо не напуснете уебсайта и не го актуализирате? Е, много хора правят това и може да е добре в продължение на много години, но това е заравяне на главата в пясъка. Ще дойде момент, в който системата ще спре да работи поради надграждане от трета страна или разбира се има последици за сигурността, особено при по-стария софтуер.

Много от тези актуализации имат корекция на сигурността, което означава, че без актуализации те са склонни да бъдат хакнати и ако това се случи, собственикът на сайта внезапно има много по-голям проблем в ръцете си.

С развитието на технологиите уебсайтовете трябва да се актуализират.

Производителност и растеж

След като говорим за негативите от необходимостта от актуализиране на софтуер, следва най-добрата причина за надграждане на уебсайт, където компанията е нараснала до такава степен, че старият вече не е достатъчен.

Това често се дължи на увеличаването на трафика поради повече потребители или продажби, където старият сайт работи бавно или просто не е толкова ефективен, колкото беше.

Освен това самият бизнес може да се е разраснал в други пътища и да се нуждае от добавяне на цял раздел, за да продължи напред.

Това са страхотни времена за уеб агенциите, тъй като знаем, че клиентите са успешни и/или им предстои рязък растеж, така че можем да видим какво е работило най-добре досега и да формулираме стратегия, за да продължим напред.

За клиента е лесно да похарчи пари за подобряване на уебсайт, когато знае, че ще си го върне в пъти, и е виждал това да се случва и преди!

И така, какво ще кажете за вашия сайт?

Нашият съвет е да накарате вашата уеб агенция да го преглежда периодично, може би годишен чат, в който да ги попитате дали уебсайтът ви отговаря на съвременните стандарти и да го прегледате още веднъж. Те ще се радват да ви кажат как да харчите парите си и трябва да дадат истинска обратна връзка за това какво е хубаво да имате в сравнение с това, което е почти необходимо. Доста често има евтини корекции, които могат да направят голяма разлика.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре