On-Page SEO оптимизация: Как да подобрите шансовете си за показване в Google

On-Page SEO оптимизация: Как да подобрите шансовете си за показване в Google

Подобряването  на SEO оптимизацията на страницата на вашия уебсайт  включва  оптимизиране на съдържанието на вашия сайт,  така че вашият сайт да бъде видим в Google и други търсачки. Ако направите това правилно, можете да привлечете повече хора, които се нуждаят от вашите услуги или продукт.  

Какво е съдържание?

Съдържание е дума, която често се използва в дигиталния свят – за този блог, когато казваме съдържание, имаме предвид всичко, което е текст, като публикация в блог или уеб страница. Разбира се, съдържанието може да бъде и списък с продукти, видео или нещо друго, което се показва на вашия сайт.  

Защо SEO оптимизацията на страницата е важна? Отговарят ни от 5ttree.com

Знаете ли, че  77% от хората проучват марка, преди да се ангажират с нея ? 

Вероятно не е изненада. Помислете за последния път, когато сте искали да купите продукт или услуга, или дори потърсете ревю на филм или следващата книга, която трябва да прочетете.  

Вероятно сте грабнали телефона си и сте го потърсили в Google, нали? 

Това, което се опитваме да направим, е вашият бизнес да се появи в резултатите от търсенето на вашите мечтани клиенти!  

Но това не става за една нощ.  

Търсачките трябва да направят три неща, преди да ви класират в своите резултати от търсене:  

  1. Да намерят вашите страници.  
  2. Да сканират съдържанието ви и да идентифицирайт за какво става дума (ключови думи). 
  3. Да го добавят към индекс – огромна база данни с цялото съдържание, което са намерили в мрежата.  

Има няколко неща, които трябва да имате предвид, когато създавате съдържание за вашия уебсайт:  

Търсачките не виждат изображения, дизайнерски елементи, цветове или графики – те виждат само текст и връзки.  

Това не означава, че дизайнът, графиките и изображенията не са важни. Но това, което трябва да направим, е да оптимизираме вашия уебсайт, така че и хората, и Google да го намират за уместен и полезен.  

Започнете с проучване на ключови думи, за да подобрите SEO оптимизацията на страницата си.

Помислете какви фрази и ключови думи ще използват вашите потенциални купувачи в Google и ги запишете. Поставете се на мястото на вашите клиенти и запишете всички теми, теми или заявки за търсене, които ви идват на ум.

След това можете да използвате този списък, за да разберете колко хора търсят тези думи и фрази с помощта на инструменти за ключови думи като AHRefs и SEM Rush . Други сайтове като Answer Socrates и Answer the Public ви дават примери за това какви въпроси търсят хората във вашата индустрия. Може да откриете въпрос или тема във вашата ниша, за която не сте мислили преди, което е чудесно за генериране на идеи за съдържание.

Използвайте ключовите си думи, за да оптимизирате страниците си.

Въоръжени със списъка си с ключови думи, вече можете да започнете да оптимизирате страниците си. Това не означава да натъпчете ключовите си думи възможно най-много пъти – това изглежда неавтентично както за вашите клиенти, така и за търсачките. Вместо това ги включете в:

  • Мета тагове – заглавието и описанието на вашата страница/блог/съдържание.
  • Заглавие на публикацията.
  • URL адрес.
  • H1 ден.
  • В първите 100 думи (или параграф).
  • Имена на файлове с изображения и ALT тагове (не забравяйте, че търсачките не могат да ги видят, освен ако нямат текстови дескриптори).

Не забравяйте, че трябва също да използвате варианти или синоними на вашите ключови думи, тъй като това означава, че страницата ви се възприема като по-подходяща от Google.

Включете качествени връзки, за да подобрите SEO оптимизацията на страницата си.

Може да изглежда контра продуктивно да включвате връзки към други сайтове в съдържанието си, но това помага да увеличите благоволението си от търсачките, тъй като показва уместността и полезността на вашата страница.

Включете поне две външни връзки – връзки, сочещи към други уебсайтове – във всяка публикация в блог.

Трябва също така да поставите вътрешни връзки, за да позволите на търсачките да навигират лесно през вашия сайт. Отново включете поне две.

Добро съдържание = добра SEO оптимизация.

Дългото съдържание винаги е добър навик, когато подобрявате SEO оптимизацията на страницата си. Всичките ви публикации в блога трябва да са най-малко 500+ думи, но по-дългото съдържание означава, че имате повече възможности да добавите ключови думи и варианти на ключови думи.

Помислете за добавяне на видеоклипове, аудио и изображения, тъй като те повишават качеството на страницата. Само не забравяйте да използвате ALT тагове и описания.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре