Подготовка на градината за зимата или лятото – наемете озеленител

Подготовка на градината

За една много голяма част от хора няма по-голямо удоволствие от това да работят върху градината си и детайл по детайл да вървят към онова  съвършенство, което си представят в собственото си въображение.

Това, обаче, е нещо, което изисква много натрупан опит и умения, а също така физическата възможност да го правите. Нека не забравяме и още нещо – времето, което е необходимо и което изобщо не е малко.

Не бива да се водите по вашите познати и приятели

България може да е известна с много неща, но смело можем да заявим, че красивите градини и дворове не са едно от тях.

Повечето собственици на вили и къщи имат неподдържани и занемарени дворове, които нямат цветни лехи, красива морава или добре подрязани храсти.

Вместо това, можете да видите дълбоки и избуяли треви, пълни с кърлежи и не рядко строителни материали (дъски, греди, изолации и всичко друго, на което не е намерено място другаде).

Разпределете задачите в градината

Според експерти в тази област, най-доброто и така да се каже оптимално решение в поддръжката на градината е да си поделите задачите с някоя специализирана фирма за градински дизайн (за град София можете да разгледате UniGarden-bg.com), озеленяване и оформление.

Вие можете да поемете много от рутинните дейности, свързани с косенето на ливадата, саденето на някои видове цветя, наторяването и поливането. На специалистите можете да оставите основното оформление или иначе казано – щрихите, които после вие да запълните.

Подготовка на градината за лятото или за зимата

Докато много хора предпочитат да подготвят градината си за летния или съответно за зимния сезон сами, други са на мнение, че е по-добре да наемат професионален озеленител, който да се заеме с тази задача.

Важното, ако сте решили да делегирате тази отговорност на специалист, е да намерите реномиран озеленител, който ще ви отмени в задачите, а няма да ви отвори допълнителна работа.

Решението дали да ангажирате озеленител за тази задача зависи не само от вашите умения и свободно време, но и от растенията, които отглеждате. Розовите храсти, например, изискват по-специално отношение в подготовката за зимата.

Подобно е положението и при палмите, които не са адаптирани за студените зими по нашите ширини и за да оцелеят, изискват специална подготовка и зазимяване, които да им гарантират, че ще доживеят до края на студения сезон без да замръзнат.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре