Как да решите проблемите около създаването на качествено съдържание на български за вашия блог?

Как да решите проблемите около създаването на качествено съдържание на български за вашия блог?

Колко трудно може да бъде да създавате качествено съдържание седмица след седмица, като същевременно намирате време да управлявате бизнеса си? Както се оказва, постоянното изхвърляне на съдържание, което хората ще искат да прочетат, е едно от най-големите маркетингови предизвикателства, с които компаниите се сблъскват ежедневно. 

Създаването на успешен маркетингов канал за съдържание означава да сте наясно с предизвикателствата и да знаете как да разработите стратегии за преодоляването им. Често, ако сте изправени пред предизвикателство за създаване на съдържание, някой някъде е успял да го реши. Ето най-вероятните препятствия, които ще срещнете, и идеи как да ги преодолеете.

Ограничено време

Не са необходими много ресурси за създаване на съдържание, но е необходимо време за създаване на качествен материал, който посетителите ви ще искат да прочетат, а времето е ресурс, който повечето собственици на бизнес искат да имат повече.

Когато времето е фактор, очевидният вариант е производството на съдържание да бъде възложено на външни изпълнители като Момчил Марчев, но тогава има въпрос на финансиране на усилията и намиране на баланса между висококачествено, но достъпно писане .

Решението е или да работите повече часове, за да създадете съдържанието сами, или да отделите време за намиране на писател, който разбира вашия бизнес достатъчно, за да създаде съдържание с добавена стойност, което вашите посетители ще оценят.

Писането на собствено съдържание ще ви спести много пари, в зависимост от това колко искате да публикувате, но след това трябва да намерите по някакъв начин баланс между управлението на бизнеса, докато поддържате онлайн присъствието си изпълнено с качествени материали.

Това е балансиращ акт, при който може да се наложи да сте готови или да работите повече часове, или да отделите част от маркетинговия си бюджет, за да платите за качествен писател. За съжаление маркетингът чрез съдържание придобива репутация на евтина или дори безплатна форма на маркетинг, но сега ще започнете да осъзнавате, че това не е безплатен обяд.

Българският е вашият втори език

Тъй като глобалният пазар се превръща във все по-голяма реалност, много блогъри трябва да направят избор – или да се придържат към създаването на съдържание на родния си език и да пропуснат маркетинг за голямо българоезично население, или да се борят да създават съдържание на език, с който са непознати.

Проблемът е още по-лош, ако българският е вторият език, но те сега живеят и управляват бизнес в българоговоряща нация.

Едно решение е да напишете статиите на езика, който ви е най-удобен, и след това да наемете компетентен преводач, който може да придаде достоверност на материала.

Друг вариант е да възложите изцяло производството на вашето съдържание на опитен българоговорящ писател.

Пишете това, което вашата аудитория иска да прочете

Може да прекарвате часове в създаване на най-удивителното съдържание, но ако вашата аудитория не се интересува от темата, то няма да привлече много трафик. Затова, доверете се на Уеб Дизайн България за вашите текстове.

Добавянето на стойност към живота на вашите клиенти чрез вашето съдържание означава, че трябва да проучите демографските си данни, за да откриете техните най-съкровени желания. Следващата стъпка е след това да се пристъпи към производството на видовете статии, които отговарят на тези нужди и предоставят подходящи отговори.

Развитието на вашите изследователски умения е ключът към откриването на най-спешните нужди на вашия пазар. Емисиите на вашите конкуренти в социалните медии са един от начините да разкриете типа съдържание, за което вашата аудитория жадува. Разгледайте техните публикации и вижте кои от тях привличат най-много взаимодействия като харесвания, споделяния и коментари.

Вашата цел не е да произвеждате същото съдържание, а по-скоро да предложите нова перспектива или да създадете статия, която разглежда проблема от различен ъгъл или навлиза в по-голяма дълбочина, за да добави по-голяма стойност.

Получаване на гледания

Може да бъде разочароващо да създавате страница след страница с качествено съдържание, достойно за Пулицър, докато броят на посетителите остава твърдо закотвен в едноцифрените числа за всяко публикувано от вас произведение.

С все повече и повече бизнеси, влизащи в мрежата, конкуренцията за очни ябълки ще се увеличи драстично. Социалният и органичният обхват все още ще има своето място, но платеното популяризиране на вашето съдържание става все по-жизнеспособно решение за по-голямо излагане на вашето съдържание почти мигновено.

Google, Facebook, Pinterest и Twitter имат система за платена промоция и всички предоставят усъвършенствани инструменти, които да ви помогнат да представите материала си пред правилните потенциални клиенти. Естествено, тази експозиция има цена, но може да е по-добре и по-изгодно в дългосрочен план, отколкото да чакате органичният трафик да се натрупа до прилични нива.

Измерване на ROI

В миналото маркетингът на съдържание беше изключително труден за измерване на ROI, поради което много фирми избраха да го пренебрегнат като жизнеспособно маркетингово усилие.

Технологиите се развиха и въпреки че нещата са по-добри, измерването на възвръщаемостта от вашия маркетинг на съдържание все още е предизвикателство за повечето фирми .

Ключът е да поставите целите за вашия маркетинг чрез съдържание. Привличането на повече трафик към уебсайта ви, изграждането на по-значителни последователи в социалните медии или увеличаването на броя на потенциалните клиенти във вашите фунии за продажби са ключови показатели за ефективност, които можете да използвате, за да прецените успеха или провала на вашите усилия.

Добре разработената стратегия, очертаваща какво искате да постигнете с маркетинга си на съдържание, е много по-добра от сляпото създаване на произволни публикации в блогове и надеждата за най-доброто. Използвайте предназначени за целта инструменти като Twitter Analytics и BuzzSumo .

Опитайте се да не се фокусирате върху показатели, които не са свързани с истинската стойност, като например време на престой страница или брой показвания. Големите числа винаги са хубави, но освен ако не се превръщат в повече телефонни обаждания или нарастващ списък с имейли, тогава те са повече заради суетата, отколкото нещо друго.

В заключение

От горната дискусия може би си мислите, че маркетингът на съдържанието може да е повече проблем, отколкото си струва, но това не е целта на статията. Имахме за цел да ви отворим очите за предизвикателствата, пред които се изправяте, когато се занимавате с маркетинг на съдържание.

Няма съмнение, че маркетингът чрез съдържание е много по-труден, отколкото беше, поради все по-претъпкания пазар и липсата на внимание на аудиторията. Въпреки това, когато вашият материал спечели сцепление, маркетингът със съдържание може да си струва инвестицията, като една добра статия може да донесе много безплатен трафик за месеци, ако не и години. Специалистите на eXtremeSEO остават насреща, за да ви по помогнат с писане на текстове за сайтове, блогове и рекламни материали за вашия бизнес.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре