Как да напишем описания на продукти, оптимизирани за търсачки

Как да напишем описания на продукти, оптимизирани за търсачки

Когато започнете бизнес, базиран на продукти, последното нещо, за което мислите, е да пишете описания на продукти на уебсайта си. Може би си мислите, че вашите продукти ще говорят сами за себе си – те са най-доброто качество, което можете да намерите, и сте вложили сърцето и душата си в тях. Разбира се, хората ще харесат вашите продукти и ще искат да ги купят!

Всичко това може да е вярно, но остава едно нещо, което трябва да се вземе предвид. Вашите клиенти трябва да могат да намират вашите продукти! Така че трябва да оптимизирате описанията на продуктите, за да задоволи търсачките, като крал Google. Въпреки това, преди да започнете да натъпквате ключова дума след ключова в описание от двеста думи, не забравяйте, че преди всичко останало е изживяването на потребителя.

Писането на идеално оптимизирано описание на продукта включва безпроблемен брак между удобство за SEO оптимизация и удобство за потребителя. По-долу са нещата, които включват всички страхотни описания на продукти.

Напишете описания на SEO продукти в 7 лесни стъпки:

 • Бъдете писателни
 • Бъдете конкретни
 • Бъдете кратки
 • Бъдете информиращи
 • Направете го уникалено
 • Използвайте ключови думи
 • Не преувеличавайте

Опишете основните характеристики в детайли, съветват от devzens.com

Обмислете гледната точка на вашия клиент. Когато пазарувате онлайн, имате стотици възможности за избор за всеки даден продукт. Като търговец, вие си правите лоша услуга, ако не успеете да подчертаете качествата, които правят вашия продукт най-добрият.

Онлайн купувачите обикновено сканират описанията на продуктите, така че използването на списък с водещи символи е чудесен начин да привлечете вниманието на читателя и бързо да посочите информацията, която трябва да знае.

Разберете характеристиките на вашия продукт

За да предадете правилно подробностите за вашите продукти по страстен и правдоподобен начин, първо трябва да имате задълбочено разбиране за вашите продукти. Например, ако продавате графични тениски, трябва да знаете какво означава 100% памук, изтъкан с пръстени.

Придобиването на познания за продукта може да изисква известно проучване зад кулисите. Възможно е да се наложи да задълбаете и:

 • Определете целта на вашия продукт или специфични техники, използвани при проектирането на вашия продукт
 • Демонстрирайте или използвайте вашия продукт, преди да пишете за него
 • Оценете какво отличава вашия продукт
 • Попитайте производителя за технически спецификации

След като разберете продуктите си, ще можете да пишете за клиентите си с обикновени термини и да се сведете до информацията, която е важна за тях.

Конкретизирайте идеалния си клиент

За да напишете фантастично описание на продукта, трябва да спрете да се опитвате да пишете за всички. Вместо това, бъдете изключително конкретни за вашия идеален клиент. Кой е той? Какво харесва той? Какви предавания гледа и какво чувство за хумор има?

Само след като сте стеснили кръга за кого пишете, можете да създадете брилянтно копие с описание на продукта за вашите клиенти. Може да бъде полезно да създадете личност на купувача и да се позовавате на нея всеки път, когато пишете описание на продукта.

Персоните на купувача са представяне на вашия идеален клиент въз основа на проучвания и данни. Колкото повече време и внимание влагате в развиването на личността на вашия купувач, толкова по-добре можете да го привлечете с описанията на вашите продукти.

Използвайте кратък език

Избягвайте да се опитвате да демонстрирате обширния си речник в описанията на продуктите си. Когато клиентите пазаруват онлайн, те едва ли искат да прочетат текст, който ги кара да мислят и да се чудят. Напротив, онлайн купувачите търсят бърз, кратък език, който им дава цялата информация, от която се нуждаят, възможно най-бързо.

Пишете на информативно

Търсачките претърсват хиляди уебсайтове за описателен език. Докато можете да убедите човек или двама, че вашият продукт е „най-продаваният“, вие също може да изключите търсачките и да навредите на класирането си.

Вместо това се фокусирайте върху подробното описание на характеристиките на вашия продукт. По този начин можете да предоставите смислено съдържание, което учи вашите клиенти защо вашият продукт е най-добрият, вместо просто да им го кажете.

Описанието на всеки продукт трябва да бъде уникално

Дори ако пишете за две графични тениски в различни цветове, описанието трябва да е уникално, ако имат собствена продуктова страница. Уникалността на продуктовите страници е критичен елемент за SEO оптимизацията на вашия уебсайт.

Уникалните описания на продукти могат да бъдат предизвикателство, ако много от вашите продукти са подобни. Може да бъде полезно да създадете обща структура на съдържанието, като:

 1. Основни характеристики на вашия продукт
 2. Маркиран списък с акценти
 3. Пишете за използването или възможностите на продукта

Не забравяйте, че пишете преди всичко за човешко същество.

Използвайте стратегически ключови думи

Избягвайте препълването с ключови думи или използването на ключови думи по неестествен начин. Вместо това се съсредоточете върху използването на естествено течаща ключова дума само веднъж или два пъти. Опитайте да добавите ключова дума към заглавие, подзаглавие или описание на изображение.

В описанието на вашия продукт опитайте да използвате ключови думи за латентно семантично индексиране или ключови думи за LSI. LSI ключовите думи са думи, които са семантично или логически свързани с вашите основни ключови думи и фрази. Например, ако продавате „тениски“, някои LSI ключови думи, които трябва да имате предвид, са:

 • Графични тениски
 • Тениски
 • Ризи

Избягвайте преувеличаването

Онлайн купувачите могат да надушат преувеличението и лъжите като никой друг и много потребители правят значително проучване, преди да стигнат до продукта, който в крайна сметка ще закупят.

Избягвайте да се обявявате за лидер в индустрията, ако сте нов в бизнеса. Въздържайте се да твърдите, че сте най-качествените или най-добрите в града, ако нямате доказателства в подкрепа на тези твърдения. Вместо това бъдете честни. Ако сте нов, признайте този факт и изразете желание да се докажете. Ако сте имали оплаквания от клиенти относно качеството на вашите продукти, определено избягвайте да казвате, че сте най-добрият.

Както можете да видите, писането на идеално оптимизирано описание на продукта включва множество фактори за разглеждане. Трябва да вземете предвид факторите, които алгоритмите на търсачките използват, за да създадат своето класиране, но трябва да запомните, че пишете преди всичко за истински човек.

Получете задълбочено, цялостно разбиране на продукта, стеснете кой е идеалният ви клиент и пишете за него. Включете подробности за ключови характеристики и направете всяко описание на продукта уникално и честно. Използвайки тези съвети, вие сте на път да създадете отлични описания на продуктите. Не забравяйте, че SEO практиките винаги се променят, така че никога не пречи да прегледате по-старите описания на продукти и да ги опресните, докато придобивате увереност в способностите си за оптимизирано копие на описание на продукта.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре