Услуги за поддръжка уебсайт

Услуги за поддръжка уебсайт

В преобладаващо дигитален свят поддържането на уебсайт е задача, която изисква много грижа и внимание. Добре проектираният уебсайт, който предлага удобно изживяване, е мощен маркетингов инструмент. Въпреки това, управлението на уебсайт може да бъде трудоемка и технически предизвикателна задача. Това е мястото, където услугите за управлявани уебсайтове се проявяват.

И така, подходяща ли е услугата за поддръжка на уебсайт за вас и вашия бизнес? Какви са предимствата? Защо те са отлично решение за подобряване на вашето онлайн присъствие?

Нека проучим концепцията за услуги за поддръжка на уебсайт, техните предимства и защо те са отлично решение за фирми, които искат да увеличат своето онлайн присъствие.

Ние ще покрием:

 • Какво е услуга за поддръжка на уебсайт?
 • Хостинг
 • Защита на вашия уебсайт
 • Архивиране на уебсайтове
 • Важен хостинг, който трябва да имате предвид
 • Отвъд клуба 100 на вашата марка

Какво е услуга, поддръжка на уебсайт?

Точно като вашия смартфон, вашият уебсайт изисква редовна поддръжка, за да постигне максимална ефективност; заедно с поддържането на вашия уебсайт актуализиран и защитен. Управляваният уебсайт се състои от четири ключови услуги:

 • Хостинг
 • Сигурност – SSL сертификат/софтуер
 • Архивиране
 • Актуализации на уебсайта

Хостинг

Хостингът на уебсайтове е онлайн начин за съхранение на съдържание. Той позволява на фирмите и организациите да предоставят своите услуги в интернет. Процесът включва съхраняване на файловете и данните на уебсайта на сървър, който може да бъде достъпен чрез интернет връзка.

Сървърът за хостинг на уебсайтове е пространство, където се съхраняват уебсайтове. Например, ако въведете името на любимия си ресторант, името на домейна се разпознава от сървъра и ви отвежда до неговия уебсайт.

Има стотици доставчици на хостинг на уебсайтове, ето няколко примера:

 • A2 хостинг
 • Wix
 • Siteground

Важни съображения, когато става въпрос за хостинг, съобразени с мнението на blogche.net

Когато става въпрос за избор на хостинг доставчик, има няколко съображения, върху които да помислите. Защо трябва да ги изберете?

Колко безопасно ще бъде вашето съдържание, ако се съхранява с тях? .

Времето на работа е времето, през което уебсайтът ви е наличен и достъпен за потребителите, което често се приписва на времето, през което вашият хостинг сървър работи правилно. Казано по-просто, 99,999% ъптайм означава, че има само 5 минути и 26 секунди потенциален престой на вашия уебсайт на година. Ако вашият уебсайт не функционира правилно, гаранцията за ъптайм от 99,999% позволява прекъсването на проблема да бъде бързо разрешено.

Центровете за данни са по същество сгради, съдържащи хиляди сървъри. Като всеки компютър, те изискват захранване, за да работят. Следователно центровете за данни могат да консумират огромни количества енергия, за да поддържат уебсайтове и софтуер онлайн. 

Защита на вашия уебсайт

Подредили сте хостинга на уебсайта си – сега какво ще кажете за SSL сертификата?

Защитата на вашия уебсайт от хакване, шпионски и зловреден софтуер е изключително важна – тя защитава вашия уебсайт, вашите данни и вашата репутация. Ако не успеете да приложите подходяща защита към вашия уебсайт, ви оставяте изложени на нарушения на данните и хакване. Това също ще доведе до загуба на трафик на уебсайтове, тъй като търсачките не са склонни да изпращат потребители към незащитен уебсайт. Ако потребителите могат да видят, че уебсайтът ви не е защитен или ако са обект на изтичане на данни, незабавно ще загубите доверието на клиентите и това може значително да обезцени вашия бизнес.

Един от начините да останете защитени е използването на SSL (Secure Sockets Layer) сертификат. По същество работи като цифров паспорт. Той потвърждава защитена връзка между уеб браузъра, който потребителят използва, и уебсайта, до който браузърът го отвежда. Сертификатът гарантира, че уебсайтът е защитен, личен и сигурен. Това е начин за проверка дали потребителят взаимодейства с автентичния уебсайт, а не с уебсайтове, които се опитват да се представят за желания сайт.

Друга форма на сигурност, която трябва да имате предвид, е антивирусният софтуер и софтуерът против зловреден софтуер. Те са цифрови инструменти, които претърсват и премахват всички потенциални заплахи за информационната сигурност. Тяхната работа е да действат спрямо модели и поведения, които представляват риск за вашия уебсайт, и да блокират тези заплахи.

Докато антивирусният софтуер се концентрира върху откриването и предотвратяването на компютърни вируси, софтуерът против зловреден софтуер се фокусира върху ransomware, шпионски софтуер и троянски вируси. Мислете за тях като за свои бодигардове!

Архивиране на уебсайтове

Безспорно архивирането на всяка ваша работа може да предотврати загуба на данни, грешки, сривове и неизправности. Това важи и за вашия уебсайт! Наложително е да се гарантира, че имате резервно копие в случай на функционалност на злонамерен софтуер, софтуерни грешки, човешка грешка и потенциално хакване, което може да се случи. Също така си струва да имате резервно копие на вашите архиви!

Силно се препоръчва уебсайтовете да се архивират с помощта на хранилища за данни, което означава, че можете напълно да възстановите информацията, която е била изгубена/намесена. Софтуерът за архивиране на уебсайтове, използващ уеб хостинг компания, позволява вашите данни да бъдат архивирани във физически център за данни, както и на допълнително място другаде, което ви позволява да получите достъп до файловете на уебсайта за възстановяване почти при всяка възможност.

В допълнение към вашите местоположения за архивиране, друго важно съображение е честотата на архивиране. Ако уебсайтът ви е бил хакнат или машина е работила неизправно, колко актуално трябва да е последното ви архивиране, за да сте сигурни, че няма да загубите никакви файлове или важна информация? 

Актуализации на CMS

CMS (система за управление на съдържанието) е платформа, която ви позволява да създавате и актуализирате уебсайта си по лесен начин, без да се налага да изучавате сложно кодиране. Всички CMS системи ще преминат през итерационни актуализации. Някои актуализации ще бъдат малки версии с малко въздействие, но големите издания на версии може да изискват вашият уебсайт да бъде напълно актуализиран. Въпреки че обикновено е обратно съвместим, може да се наложи голяма актуализация, за да се осигури най-високо ниво на сигурност или да поддържате уебсайта си здрав и функциониращ ефективно. Мислете за това като за вашия портал за актуализиране и управление на вашия сайт!

Няколко примера за CMS са:

 • WordPress : удобна за потребителя платформа, която предоставя лесно изживяване за управление, персонализиране и актуализиране на вашия уебсайт.
 • Joomla : адаптивна и силна програма, която обработва по-напреднали и сложни уебсайтове.
Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре