3-те основни вида SEO оптимизация

сео оптимизация на сайтове

Светът на SEO оптимизацията е пълен с нюанси и сложни стратегии за постигане на най-добрите възможни резултати при работата върху даден сайт. Има множество подхода, но поради големият обем на темата за оптимизацията на сайтове, в този текст ще се ограничим до трите основи вида оптимизация – OnSite, OnPage, OffSite.

Комбинация от трите вида подход е стъпка в правилната посока

Това да се подходи към оптимизация на сайт за лаик може да е като навигацията в мъгла, необходим е стожер, за ориентир и отправна точка – за всеки това е вашият сайт. Всички стратегии за оптимизация започват от него, тъй като неговото представяне пред Google тук е главната част, за това всяка добра SEO агенция първо ще направи одит на вашият сайт, за да диагностицира къде има слаби страни и къде може да бъде подсилен.

OnSite оптимизация на сайт

Този вид оптимизация е най-общият подход, които е необходим за измитане на всякакви вид неефикасности като  това включва различни технични показатели на самият сайт. Това може да включва оптимизация на скоростта на самият сайт, оптимизиране на всички видове медия – снимки и видео файлове, подобряване външните линкове на един сайт.

Това е категория на оптимизация, която е изключително динамична и включва OnPage оптимизацията, това е по-конкретен тип подход. При OnSite оптимизацията, професионална SEO агенция като IdeaMax.eu би се фокусирала върху поведението на вашият сайт, понеже това оказва отражение в неговото класиране.

Друг важен елемент на този вид SEO оптимизация е самото съдържание на вашият сайт, тъй като Google „прочита” написаното и търси за конкретни ключови думи, които са релевантни към вашият сайт. Писменото съдържание на един сайт и неговото създаване се наричат „копирайтинг” и изискват не само познания по език но и също така конкретен маркетингов подход.

Тази част от сайта, е това, което всъщност продава вашият продукт или услуга, и за това е важно да бъде написан професионално от човек, които знае как да използва конкретни психологични фактори на потребителите. Да, продаването е психологична борба за надмощие, в която има само два резултата – или печелите или губите.

OnPage оптимизация

Този вид оптимизация се фокусира, върху конкретни аспекти на една или няколко страници във вашият сайт, като този процес изисква анализ на съществуващото и стратегия за неговото подобряване. Ако сте потърсили SEO агенция очевидно нещо не е наред, за това е важно да се подходи прецизно към този процес.

OnPage оптимизацията включва конкретизиране на съдържанието на тази страница и кондензирането на нейната семантика в текст, иначе казано, ако страницата е за категория „трактори” то текстът в нея трябва да е за трактори. Друг важен фактор са метаданните на самата страница, понеже Google вижда и тях – за това ще е необходим пълен достъп до всички данни на сайта.

OffSite оптимизация

Това е значително по-различен свят от другите два вида оптимизация, докато те са като почистване на дома, този вид оптимизация е реално маркетингова стратегия, за изграждане на връзка към вашият сайт от външният свят. Google харесва, когато различни сайтове говорят един за друг, така се създават значими информационни връзки и тази комуникация показва, че може да ви се има доверие.

Колкото по-престижни сайтове, говорят за вашият, толкова по-голяма отражение има това към вашето класиране, а колкото по-често и качествено се случва това, толкова по добре се справяте и вие. Този вид оптимизация се извършва в кампании, които трябва да са подкрепени от множество проучвания и данни за правилното прикачване на вашият сайт към конкретна ниша.

В крайна сметка искате вашият сайт да бъде посещаван от хора, които реално търсят това, което предлагате, а това е и именно ролята на тези кампании. Нужно е време, за това не са малко случаите, в които една кампания отнема повече от 6 месеца за правилно извършване.

Преди 10 години, когато интернет беше като дивият запад, това да спамите линкове на множество сайтове наведнъж беше добра политика, но машината се учи как да дискриминира такива подходи, а дори и ги наказва. Това е причината една линк билдинг кампания да отнема повече време, понеже този растеж и интерес от други сайтове към вашият трябва да се случи „органично”.

Лесно ли е да се оптимизира един сайт?

Това колко е лесно в крайна сметка зависи изцяло то самият сайт и нишата, в която той се намира. Има области на бизнес пространството, които не са чак толкова наситени и позиционирането на вашият сайт може да е значително по-лесно.

Но има такива, при които има сериозна конкуренция, която се е ориентирала преди доста време и има установено място на върха. Ако сте закъснели най-добрият ви избор е да използвате наистина добра, професионална и опитна SEO агенция като IdeaMax.eu, тъй като те знаят как да ви класират на върха.

Истината е, че колкото повече чакате толкова по-трудно става класирането на един сайт и толкова повече време и пари ще ви отнеме, за това не чакайте повече, спестете си време и започнете още днес.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре