Кога да перем меката мебел у дома

перем меката мебел

Всички сме чували, че трябва да перем меката мебел у дома си. Проблемът е, че обикновено нямаме яснота каква трябва да е честотата на прането.

Това обикновено зависи от различни фактори, включително нивото на употреба, наличието на домашни любимци, наличието на алергични хора в семейството и други условия.

Въпреки това, ето някои общи препоръки за честотата на пране на меката мебел и ползите от това.

Почистване според нуждите да перем меката мебел

Ако в домакинството, в което живеете има хора с алергии или астма, може да се наложи да перете меката мебел по-често.

Същото важи ако имате в жилището и домашни любимци, тъй като те силно стимулират развитието и размножаването на акари.

В подобни случаи може да се каже, че ще бъде добра практика ако свикнете да почиствате меката мебел по-често.

Обикновено, в жилища с хора с астма, алергии или с домашни любимци се препоръчва прането на меката мебел да се извършва средно около 1 или 2 пъти в годината. 

Не забравяйте да спазвате инструкциите на производителя

Преди да се свържете с фирма, която предлага пране на мека мебел, винаги се препоръчва да се запознаете с инструкциите на производителя.

Всяка компания за мебели може да има свои препоръки относно препоръчителния начин на грижа и почистване на меката мебел. Това може да ви даде и насоки колко често да я перете.

Редовно почистване удължава живота на меката мебел

Редовното пране на меката мебел може да ви се отблагодари, като помогне за запазването на мебелите в добро състояние за по-дълго време.

Поддържането на чистотата и отстраняването на прах и дребни частици ще намали амортизацията на тъканта.

Разбира се, това може да се извършва и с помощта на прахосмукачка с подходящата приставка за мека мебел, но подобно нещо не замества прането.

Професионално пране на меката мебел не може да се замени

За да се наслаждавате на по-дълготраен резултат и по-дълбоко почистване на меката мебел, непременно трябва да обмислите възможността за професионално пране или абонаментно почистване на дома.

Това може да помогне за отстраняване на по-дълбоко натрупаните замърсявания и алергени, особено на устойчивите и трудни за почистване акари.

Формите, които предлагат професионално пране на мебели, могат да осигурят и почистване с по-висока температура, което е много ценно в борбата с акарите.

Въпреки това е важно да отбележим още веднъж, че конкретната честота на пране може да варира и трябва да бъде адаптирана към вашите специфични условия и нужди (ако търсите фирма, която да извършва качествено пране на мека мебел, можете да се обърнете към Borisov-Clean.com).

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре