Кой и какво определя стойността на лукс имота?

Луксозни имоти

Кой и какво определя стойността на лукс имота?

Основното, което влияе върху стойността на недвижимите имоти е тяхното местоположение. То определя ценовото равнище в различни региони, градове и области. Такова е значително различно. Въпреки това, съществуват редица причини, поради които един обект е по-скъп от друг, въпреки че може да са разположени в съседство има основание да се колебаете. Посетете ues.bg за по-обективен поглед.

Как става процесът на оценяване?

Обикновено, за оценка е необходимо, за да получите ипотечен кредит, но такава може да бъде полезна, дори ако имате намерение да купите имот със собствените заделени средства.

Това ви позволява да разберете колко адекватна е цената, за която продавачът пита, и също така да обърнете внимание на плюсовете и минусите на обекта; Невинаги е лесно да ги откриете сами. Затова изберете услугите на агенцията за недвижими, луксозни имоти Unique Estates.

За да поръчате оценка на недвижими, луксозни имоти, трябва първо да се свържете с оценяващата компания. В уговореното време, оценителят ще посети обекта, за да го огледа, да направи снимка и да проучи документацията.

Колко скоро ще бъде готова оценката?

Продължителността на инспекцията, зависи от сложността на обекта. В случай на типичен апартамент, оценителят може да е готов за 10 минути, а оценката на просторно имение може да отнеме повече време.

Най-многото работа започва след проверка на обекта, когато оценителят трябва да анализира офертите за недвижими, луксозни имоти в съответния регион и да обобщи данните за извършените сделки.

От общия брой транзакции са избрани най-малко три, които са сходни с обекта под определен брой условия: местоположението на имота, площ и състояние.

Всякакви обяви за покупка, продажба и отдаване под наем може да разгледате и от тук: www.ues.bg.

Обикновено оценката е готова в рамките на седмица. Може да поръчате в рамките на няколко дни, но тогава е голям разход. В резултат на това получавате експертно становище от 25-35 страници, в което се отразява информацията, получена в поземления регистър. Споменават се положителните и отрицателните фактори, влияещи върху стойността на недвижимите имоти, анализира се ситуацията на пазара, описват се подобни обекти, в оценката и се посочват, какви изчисления са били извършени в процеса на оценяване.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре