Пране на пътеки – колко често да го правим

Фирма за изпиране на пътеки у дома

Пътеките са традиционно използвани както в Ориента така и в Азия и Европа от стотици години. Много пътеки в домовете на българи могат да се датират поне половин век назад, характеризирани със сложна плетка и изкусно майсторство – как е най-правилно да се поддържат те?

Сезонно почистване на дома – започнете от пътеките

Според своят произход и изработка, пътеките бива да се перат поне 2 първи в годината. Наличието на сол и кал по пътищата през зимата и есента означава засилено натрупване на мръсотия в дома, която често бива обирана с прахосмукачка.

Но има малки, микроскопични прахови частици, които остават дълбоко между плетката, натрупвайки се. Ходенето и ползването на една пътека набива този прах вътре, което се отразя неприятно на самата плетка и основа на пътеката, изисква се намеса с вода и препарати за да се премахнат напълно.

Пране на пътеки в домашни условия

Поради своят размер, прането на пътеки в дома е много по-лесно от прането на килим или мокет. Но когато има петно, което е трудно за премахване е нужна помощта на професионален екип от специалисти, които знаят как да премахнат дори най-упоритите замърсявания.

Това се случва чрез машинно пране, което отнема няколко минути, показва добри резултати и е безопасно за чувствителни материали като вълна или кашмир. Едрите пътеки и тези с дълъг косъм печелят най-много от тази услуга, тъй като при нея има специално сресване, което позволява за достигането на най-долните слоеве на изделието.

Прането в домашни условия изисква време, усилия и не малко вода, но човек не винаги има времето, силите или оборудването да го направи правилно.

Професионално пране на пътеки

Професионалното пране, от друга страна, снема нуждата от вашата намеса, дава гарантирани резултати всеки път, и премахва риска от нарушаване структурата на пътеката. Няма значение колко е дълго изделието, машините на фирми като TeamClean.bg могат да поемат дори най-дългите пътеки без да има неизчистени зони.

Нещо важно при прането е последяващото съхнене, което може да отнеме доста време, особено ако перете през зимата или есента. С машинното пране, съхненето се случва в центрофуга и топла зона с тримерно нагряване, което равномерно премахва 99,9% от влагата.

Цената на подобна услуга е доста добра, особено имайки предвид качеството на използваните препарати, точността и педантичността на изпълнението. При пухкави пътеки, набиването на тъканите е често срещан проблем, но с подобна услуга от фирми като TeamClean.bg, вие отново ще усетите приятният допир и мекота на вашата любима черга.

Какво получавате с поръчка от професионалист

Чергите се перат на обект на фирмата, можете да изберете да я докарате или тя да бъде взета от адрес. Чергата се тупа, пере, ароматизира, суши и пакетира – след това я получавате на адрес в рамките на 10 дни – зависи от избраният от вас срок.

Възползвайте се от това удобство, изберете правилно още днес и си спестете главоболия, труд и пари.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре