Пренасяне на лежащо болен в сгради без асансьор

Пренасяне на лежащо болен

Как става пренасяне на лежащо болен в сгради без асансьор? Частните линейки имат изключително добра репутация, тъй като предлагат много и различни услуги, чрез които да създадат една цялостна завършеност на услугата, достигаща до техните пациенти.

Разбира се, транспортът на трудноподвижни и лежащи възрастни хора е една от основите на тяхната дейност.

Това е услуга, осъществяването на която е винаги е много трудно и изисква специални умения, сила и сръчност, но и проява на изключително внимание и старание.

Това важи във всякакви ситуации, в които трябва да се пренесе човек на легло от едно място на друго, но особено голямо значение имат уменията на екипа в сградите без асансьор.

Разбира се, колкото и да е трудно, това предизвикателство трябва да намери своето решени и по някакъв начин да се превъзмогне от професионалистите. Но какво би могло да се направи?

Пренасяне на лежащо болен може да се извърши по стълбите

Когато трябва да пренесат лежащо болен човек, живеещ в сграда без асансьор, специалистите от частната неотложна помощ могат да пренесат пациента в носилка на ръце по стълбите.

Тази услуга обикновено се заплаща допълнително, като цената за това се калкулира на етаж и според теглото на човека, който трябва да се пренесе от или до жилището, в което живее.

Когато ангажирате екип на частна линейка за превоз на лежащо болен човек, редно е да уточните дали това ще е необходимо.

Разбира зе, всяка компания, която предлага тази услуга, приканва да се ангажира екип колкото е възможно по-рано преди датата на която ще ви е нужен.

Наличието на асансьор не е гаранция

Много голяма част от сградите разполагат със собствен асансьор, особено днес, когато това е задължително условие и стандарт още при издаването на разрешителните за строеж.

Наличието на асансьор, обаче, далеч не решава всички проблеми, тъй като доста често, сами по себе си, асансьорите са изключително малки.

Те трудно биха поели дори и двама по-едри пътници или пък човек на инвалиден стол, а да не говорим за човек, който трябва да пътува в него, докато е в легнало положение и на носилка например.

Това на практика създава ситуация, в която болният отново трябва да бъде пренесен по стълбите, макар и сградата да разполага с асансьор.