Транспорт с частна линейка – трябва ли да се заяви предварително

Транспорт с частна линейка

Трябва ли предварително да се заяви транспорт с частна линейка? Много широко разпространена практика в нашата страна е да се наложи близките на болни и възрастни хора сами да се ангажират с организирането на транспорта до друго лечебно заведение или до дома.

Много често хората могат да се възползват от лични транспортни средства на семейството, но ако човекът е много трудно подвижен или е претърпял операция, понякога той или тя може да бъде транспортиран единствено в легнало положение.

Удобство и комфорт в транспортирането на болни и трудноподвижни хора

Частните линейки могат да предложат по-удобни възможности за транспорт за пациентите, които са трудноподвижни и се налага да бъдат превозени до дома, до лекарски кабинет или от едно в друго лечебно заведение.

Частните линейки разполагат с нужната апаратура и медицински екипи за да могат да се използват дори и от най-тежко болни хора, които въпреки състоянието си, не попадат в сферата на компетенции на спешната помощ.

По възможност трябва да се прави предватителна заявка за транспорт с частна линейка

Тъй като частните линейки не се занимават със спешни случаи (последните се поемат от спешната помощ), може да се предположи, че нивото на предвидимост е малко по-голямо.

С други думи, хората, които ще имат нужда да се възползват от услугите на частния медицински превоз, имат поне в известна степен, представа кога ще им се наложи да се възползват от този транспорт.

Заявката гарантира удобство и дава по-голяма свобода на избор на пациента

Поради тази причина, фирмите, предлагащи тази услуга, поощряват хората да направят предварителна заявка, като така специализираният транспорт ще бъде осигурен в най-удобния за пациента ден и час, а човекът ще бъде транспортиран до желаното място.

Компаниите за частен медицински транспорт понякога могат да откликнат на заявките на своите пациенти дори и ако те са направени в последния момент, но от бранша съветват хората по възможност да правят заявката възможно най-рано.

Разбира се, не бива да пропускаме и това, че при предварителна заявка се дава възможност и на медиците да бъдат напълно подготвени за конкретния случай, за който им предстои да поемат грижа (за повече информация във връзка с транспорта с частна линейка, вижте на Ena1111.bg).

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре