Почивка на Скандинавския полуостров – важна информация

Почивка в скандинавските държави

Все повече пътешественици искат да посетят място, което не е станало банално и твърде пренаселено с туристи. Такива кътчета, за голямо съжаление, се срещат все по-трудно, но все пак тяхното откриване не е невъзможно.

Скандинавия е именно едно от тези места. В тази част на света попадат няколко държави, които са известни с това, че са съумели да съхранят недокосната голяма част от своята природа, а за това е допринесъл и суровия климат или поне славата на региона като място със суров климат.

Земя на просперитет и благоденствие

Почивката в Норвегия, Швеция, Финландия, Дания и Исландия е изключително атрактивна, а тези страни формират заедно региона, който е известен с името Скандинавия. Често описват това място като земя на просперитет, където днес можете да откриете най-богатите градове и държави на планетата.

За скандинавските страни се казва, че са не само земя на финансово благоденствие, но също така и на изключителен социален просперитет, бъдейки за пример винаги когато се заговори за демокрация и свобода на гражданите.

Всичко това играе не малка роля в привличането на туристи и със сигурност е сред факторите, които определят крайния избор на туристите.

Природната прелест на Скандинавия

Travelagency.bg е място, на което ще намерите голямо разнообразие от дестинации, към които да се насочите, но ако търсите дива и запазена природа и особено ако искате тя да бъде на достъпно разстояние от България, Скандинавия е мястото за вас.

Фиордите

Несъмнено най-голямата красота в тази част на света са фиордите. Най-добрият начин да ги разгледате е ако се включите към круиз. Това обаче съвсем не е единствената възможност.

Тези чудеса на природата, останали след отдръпването на ледовете след последната ледникова епоха могат да се видят и от към брега, стига да намерите път към тях.

Езера

Почивка в скандинавските държави
Екскурзии и почивки онлайн

Скандинавия е място, на което ще откриете повече езера, отколкото на което и да било друго кътче по света. Финландия оглавява челното място, като се счита за една от страните с най-много езера по света.

Те са се превърнали в популярно място за почивка за хора от целия свят, но техния голям брой и интелигентната политика на Финландия и в тази област позволява даа останете с усещането, че вие сте единствените, които са решили да прекарат ваканцията си тук.

Гори

Скандинавските страни са известни със своите изключително красиви гори. Именно тук са се родили легендите за феи и митични създания, които обикалят сред сенките на гъстите гори.

Ако имате удоволствието да посетите Скандинавия през лятото, няма начин да не се изумите от това колко пищна и свежа е природата на това северно кътче на Европа. Преобладават различни иглолистни видове, които ухаят фантастично.

Най-добрият начин да се насладите на пищната природа на тези страни е като наемете бунгало или горска къща. Само така ще имате възможност да се докоснете до истинската същност на региона.

Отвъд арктичния кръг

Пътуванията отвъд северната полярна окръжност представляват едно изключително преживяване за туристите, а посещението на едно такова място ще ви покаже света от различна перспектива.

Тук през голяма част от годината е ден и слънцето не залязва, докато през зимата то на практика никога не изгрява. Това явление се нарича арктичен ден или арктична нощ.

Северното сияние също е свързано с географските особености на земите отвъд арктичния кръг. То може да се наблюдава през арктичната нощ и придава на небесния свод нереална, почти приказна фантастичност.