Олекотените завивки – какви са техните предимства

олекотените завивки

През последните две – три десетилетия, добре познатите ни олекотените завивки постепенно изместиха почти всички други видове завивки и одеяла в Европа, превръщайки се в безспорен лидер на пазара.

Тази тенденция, разбира се, не подмина и България, където днес олекотените завивки са най-традиционния и популярен избор за огромна част от хората. А предимствата на този удобен за ползване продукт са наистина изключително много.

Изключително практични и лесни за поддържане

Ако сте преминали от вълнено одеяло към олекотени завивки, знаете колко практична е последната. За разлика от вълната, тя не задържа прах и не създава предпоставки за появата на акари.

Ако страдате от алергия към прах и акари, то олекотените завивки са изключително добър вариант. Но тяхното предимство не е само в това, че не поемат прах, а и лекотата, с която могат да се перат и поддържат чисти.

Качествените завивки са изключително леки

Този тип олекотени одеяла са пълни със специален пух, който според вида и предназначението на завивката, а и според цената, може да представлява слой от фини пера или памук.

Разбира се, завивките с пълнеж от пера са много по-скъпи, но и в пъти по-качествени. Перата в случая се събират от слой, който лежи под външните пера на гъски и патици, където самата перушина е изключително деликатна на допир.

Олекотените завивки са изключително топли и уютни

Меки и пухкави, олекотените завивки изолират доста добре през студените месеци от годината. Това ги прави изключително подходящи за зимния сезон, създавайки усещане за уют и топлина.

Много често една качествена олекотена завивка (вижте в PoPijami.bg) може да ви свърши в пъти по-добра работа, отколкото груби и тежки юргани и одеяла, които не само не топлят толкова добре, но създават и неудобства по време на сън.

Можете лесно да сменяте стила на олекотените завивки

Ако към олекотената си завивка добавите и един елегантен плик (памучен или от друг качествен материал, по ваш избор), ще можете да променяте стила на спалнята според своите лични предпочитания.

Тъй като пликовете се предлагат в различни цветове, те могат да бъдат много добро допълнение към елегантния стил и дизайн на вашата спалня, но също така и да се превърнат в лек освежаващ акцент.