Въпросът по одобрението за бизнес кредит

krediti

Притежател сте на бизнес, няма значение дали е малък или голям той, в момента важното е, че имате желание да продължавате да го развивате. Единствената пречка за това обаче си остава липсата на финансови средства. Казано по нашенски, без пари няма начин. Решение на проблема има и то е, че банките ви предлагат много разнообразни начини, по които можете да се възползвате от предоставения от тях бизнес фирмен кредит.

Преди да изтеглите какъвто и да било кредит, по-добре първо проучете всичко в детайли, за да няма по-късно изненади.

Фирмените кредити се предлагат за малък и среден бизнес, това според  Закона за малки и средни предприятия означава, че ако разполагате с персонал, който наброява по-малко от 250 души и годишната ви печалба не надхвърля 98 милиона лева, то вие сте притежател на средно предприятие. Но ако имате персонал по-малко от 50 души и годишен доход по-малко от 20 милиона лева, то определено сте собственик на едно малко предприятие. В интерес на истината има и още по-малки фирми. Техният персонал не наброява повече от 10 души и печалбата на година не надвишава 4 милиона лева. Такива фирми се наричан микропредприятия.

След като вече сте наясно с критериите, които определят големината на едно предприятие е време да преминем към следващата част на статията, а именно да разберете начините, по които можете да се възползвате от тези кредити, които предлагат банковите институции.

kreditiХубаво е да знаете, че между бизнес кредити и бързи кредити има огромна разлика. Именно въпросните бързи кредити не са нещото, което ще ви помогне в такъв момент. Те хем са с по-висок лихвен процент и хем трябва да се върнат за много по-кратко време.

Относно офертите, които ще намерите при кандидатстването на бизнес кредит, те са много и затова проучете щателно. Най-често банките предлагат следните видове заеми за финансиране на малък и среден бизнес:

–          Инвестиционен кредит;

–          Оборотен кредит;

–          Смесен кредит.

За повече информация може да се обърнете към някой кредитен консултант.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре