Бързото отслабване е измамно!

Програма за отслабване

Много хора смятат, че влизането във форма включва бърза и драстична програма за отслабване и възприемат диетичните храни като средство за премахване на килограми в рамките на дни. Бързото отслабване води със себе си много други последици, които съвсем не са полезни за организма.

Има начини за постигане на бързо отслабване, които могат да заблудят тялото Ви, че с него се случва правилното нещо. В последствие, обаче, тялото ще си навакса загубените килограми, а в някои случаи може да натрупа и допълнителни. Така например, първите няколко дена от подобна програма за отслабване ще Ви освободят само от течности. След това, за да се самосъхрани за по-дълго време тялото намалява темпото и количеството калории, които изразходва, предприемайки програма бореща се с недостига на мазнини.

Някои програми за бързо отслабване предлагат медикаменти, които подтискат апетита и заблуждават тялото Ви, че е нахранено. По този начин приема на калории е максимално ограничен, а тялото работи на пълни обороти изгаряйки калории, които предполага, че е получило.

При повечето програми за бързо отслабване, както и диетите със ограничаване на приема на мазнини, обикновено се фокусират само върху един тип храна. Такива храни могат да са със съдържание предимно на въглехидрати и има голяма вероятност да дадат резултати поради недостиг. Дали за добро или за зло телата ни имат способността да компенсират по други начини този недостиг. Подобни диети разрушават естествения баланс на хранене и могат да предизвикат много главоболия. Вместо това, много лекари препоръчват да не премахвате една или две определени храни от менюто си, а да разпределите количеството по равно.

Намаляването на килограмите с цел да се поберете в някоя от любимите Ви рокли или панталон, като цяло няма да Ви навреди особено много. Използването на програма за бързо намаляване на килограмите като за начало може да има и някои душевни ползи при вида на бързите резултати. Но използването на такива планове за отслабване за продължителен период от време може да доведе до заболяване и се свързва със смущения при храносмилането.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре