Най-популярните репродукции на картини с жени

reprodukcii

Картините, изобразяващи женско тяло или лице, много често попадат сред шедьоврите на най-известните художници. Дамската красота винаги е радост за окото, а, когато талантът на твореца я пренася по удивителен начин върху платното, няма как да не останем възхитени. Най-популярните картини в света са именно изображения на женски образи. Някои от тях завинаги остават в историята, дори и нарисуваната жена да не притежава кой знае каква красота. Обаянието, което излъчват тези картини, е достатъчно, за да се превърнат във вечни шедьоври. Това е и причината репродукции на такива творби да бъдат изключително често поръчвани от онлайн магазина Reprodukcii.com.

Ще започнем с картина, която не попада в списъка с най-известните художествени произведения, но е много харесвана от повечето любители на изобразителното изкуство – Жена с цветя на Густав Климт. Впечатляващо в тази творба е прекрасното съчетание между разголеното женско тяло и цветните орнаменти около него. Нещо повече – цветният фон се слива с краката на жената, а шарките преливат по невероятен начин. Още по-изумителен е и начинът, по който са изобразени всички тези цветни елементи – в типичния уникален за художника стил.

Разбира се, когато говорим за изображения на дами върху платното, би било грехота да пропуснем да споменем Мона Лиза на Леонардо да Винчи. Това е една от картините, където нарисуваната жена не впечатлява с красота, а в случая – с магическа загадъчна усмивка. Тя е причината тази картина да се възприема като шедьовър векове наред и да е най-посещаваният обект в Лувъра. Дамата с хермелина пък е друг известен женски образ, изобразен върху платното от гениалния италиански художник. Прототипът е Сесилия Галерани, от която струи излъчване на аристократ, въпреки че е само любовница на херцога, на когото е служил Леонардо да Винчи.

Страхотен интерес предизвикват и дамските портрети в цял ръст. Един от най-прочутите такива шедьоври е картината Портрет на Едит, нарисувана от Егон Шиле в началото на двадесети век.Изобразената жена изпъква на блед семпъл фон най-вече със своята права раирана рокля. Чертите на лицето, стойката и облеклото са пресъздадени до съвършенство от художника и са доста типични за времето си. Любителнте на женски портрети, сътворени от най-добрите художници, живели някога, няма как да не се възхитят и на Беата Беатрикс от Данте Росети и Одалиска на Пиер Огюст Реноар.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре