Какви са разликите между фулфилмънт центровете и традиционните складове

разликите между фулфилмънт центровете и традиционните складове

Всички ние знаем традиционните складове, които винаги са ни помагали изключително много в електронната търговия и без които този бизнес никога нямаше да е това, което е в момента.

Напоследък, обаче, в България все по-усилено се заговори за за фулфилмънт центровете. Това, което много потребители се опитват да разберат, е дали има разлика между двете понятия и ако да – в какво се изразява тя.

Какво е предназначението на традиционните складове тип “уеърхаус”

Уеърхаус складовете са едно много голямо удобство и са незаменими за търговците, които развиват своята дейност в друга страна, тъй като дават възможност за собственика на онлайн магазина да работи с отдалечен пазар.

Ако например управлявате онлайн магазин във Великобритания, но пребивават в България, за вас е важно да има място, на което да складирате продукцията, която искате да пласирате на британския пазар.

Този тип складове ви дава тази възможност, като ви позволяват без проблем да съхранявате в тях големи количества артикули на ниски цени и за дълъг период от време.

Разликата при фулфилмънт

Разликата с фулфилмънта е, че обикновено бизнесът ви работи с клиенти от България, където се намират и вашите артикули за продан. Те са в по-малко количество, тъй като пространството за съхранение е по-малко и може да е по-скъпо.

Предимството, от друга страна, е по-тясното специализиране в обработката, опаковането и доставката на продукта, докато се набляга на това те да не са в прекалено голямо количество.

Въпреки че във фулфилмънт центровете има достатъчно място за складиране и съхраняване на инвентара на търговеца на определените за това места, все пак основната цел на центъра е да се осигури бързото реализиране на този инвентар.

В идеалния случай, артикулите за продан не бива да се задържат в център за изпълнение повече от месец, в противен случай, търговецът може да се наложи да плаща високи такси за складиране.

Въпреки това, продавачите трябва активно да изпращат повече инвентар до своите центрове за изпълнение, за да се уверят, че винаги има достатъчно продукт на разположение за да не остават магазините им без търсени от клиентите артикули.