Аналният секс винаги е бил доста популярен както сред мъжете, така и сред представителките на нежния пол. Действително, ако бъде практикуван правилно, той може да донесе изключително удоволствие. Което се отнася както за страната, която прониква, така и за получаващата страна в случая.

Смята се, че хората, за които аналният секс е редовна практика възлизат на между 30 и 40% от обществото. И макар, че тази тема е в известна степен табу и се коментира без особена охота, интересът към този тип ласки стремглаво расте.

За да бъде, обаче, аналният секс максимално безопасен и за да достави и на двете страни очакваното удоволствие, важна роля играе подготовката за самия акт.

На пазара се предлагат различни приспособления (вижте предложенията на Sexo.bg), които са насочени именно в посока по-голямо удоволствие по време на играта между чаршафите, а една от най-популярните играчки е аналният разширител.

Какво представлява аналният разширител

Аналният разширител представлява приспособление с издължена форма и голяма глава. Лесен е за хващане и за използване. Обикновено има много гладка и приятна на допир повърхност и се изработва от различни метални сплави.

Анален разширителИзползва се като върху него се поставя анален лубрикант за по-лесно проникване и се поставя бавно и внимателно в ануса.

Каква е ползата от аналния разширител

Аналният разширител носи няколко ползи за любителите на аналните ласки. Той като цяло улеснява играта и за двете страни, като всеки изпитва по различен начин предимствата от неговото използване. Използва се както от хетеросексуални, така и от гей двойки, което го прави изключително популярен.

  • Получаващата страна

Получаващата страна в любовната игра е тази, която ще играе пасивна роля в акта. За получаващата страна, всеки анален разширител е постепенна и внимателна подготовка към самия акт, като тази подготовка също носи по свой начин усещане за удоволствие и наслада. Аналният разширител ще разшири ануса и по този начин ще се намалят напълно болезнените усещания по време на акта.

  • Даващата страна

Даващата страна в случая е облагодетелствана с това, че ще може да проникне по-лесно. Това понякога може да бъде проблем без ползването на анален разширител, тъй като лесно може да доведе до трудности в проникването, особено за мъже с по-голям член. Да не говорим, че твърде стегнатият анус често води до преждевременна еякулация. Разширителят ще направи ануса по-малко стегнат, което ще позволи да се извлече максимална наслада и за по-продължителен период от време.