Цветовете в интериора през 2019 г.

Декорация за стени

Международните изложби на дизайн и декор в Милано, Берлин и Париж определиха актуалните цветове в интериора за следващата година.

Основният цвят на интериора за 2019 г. според световния производител Dulux е „SpicedHoney“. Това е топъл карамелен цвят, който може да придобие дървесен, пясъчен или  кехлибарен цвят. Този цвят внася уютна и успокояваща атмосфера, стимулираща и енергична – в зависимост от осветлението дали е с лед лампи или не, както и съседната палитра. Богатите карамелени тонове правят помещението визуално по-топло и  в комбинация с бели мебели получава по-модерен дух.

В бъдещия сезон експертитепрогнозиратособенатапопулярност на тези пет цвятанеутралницвята.

Лешник – Светлокафявияоттенък на лешницисъздава спокоен емоционален фон и същотакавизуалноразширявастаята. Това е красив модеренцвят за всекидневната.

Френскаванилия – Жълтокремавияцвятпридаваусещане за топлина в стаята. Отличен цвят за увеличаване на стаята без прозорци (например малка баня) или за поддържане на светлиннияефект на вече светло пространство. Подходящ е за детска стая, кухня, хол или спалня.

Сивозеления цвят внасящ оттенъците на  зелено в интериора е тенденцията от 2018 г., която ще продължи и през следващата година. Сивозеленото е освежаващо и вдъхновяващо и на фона му изпъкват бели, сини или бежови мебели.

Мента – Тозицвятимаотпускащефектвърхупсихиката и не е случайно, че се използвакатодопълнителенцвяткъмчервено. Изглежда добре в дневни, спални и бани.

Топло сиво – Тозицвят е за всички, коитоне обичатяркитецветове. Доброто решение е за хол и спалня, както и комбинация с контрастен цвят.

Не харесвате розово или ви е омръзнало? Заменетего с цвят от червенолилавияспектър. Експертитепрогнозират, че тозицвятще замени прохладния розов, популярен този сезон.Широчината на спектъра е универсален и щепозволи да отговори на противоположнитеестетическиизисквания на всички: от търсенето на силниемоционалнипреживявания с избор на цвят вчервенатаобласт до желанието за умиротворяване и самовглъбяване с цвят от отлилаватаобласт на спектъра.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре