Тол система в България – 3 причини, заради които се налага лесно

Новата тол система за таксуване онлайн

Тол системата е онова, което прави живота ни по-лесен. Тол системата е всичко онова, което преди липсваше в ежедневието на шофьора – колаборация между интуитивност, лекота и бързина.

На брифинга преди системата да бъде обявена официално за масово ползване от българските шофьори, заместник-министърът на Регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков приветства новото начало със следните думи:

Системата е напълно готова. Едва ли има друга страна в Европа, която по такъв иновативен начин да дава три възможности за таксуване – маршрутни карти, GPS-тракери и бордови устройства. В началото очакваме приоритет да бъде даден на маршрутните карти. Поетапно ще започне използването и на останалите възможности“.

ТОЛ системата – помага или вреди

Е, да кажем честно, няма как човек да не очаква чудеса, когато чуе подобно първоначално изказване. Кое, обаче направи тази система толкова нова, толкова ценна и толкова стабилна още до такава степен, че хората я чакаха с такова нетърпение още месец преди пускането си?

  1. Българинът винаги е искал прозрачност

Не разбирайте новата система като опит за хващане на всеки дребен нарушител, който се опитва да надхитри системата. Новата технология, която може да си осигурите за бизнеса си от сайта TollPass.bg, има за цел нещо доста по-голямо – да бъде основен инструмент в събирането на парични средства за мащабни реконструкции и локални ремонти на републиканската пътна мрежа.

Освен плащането на такси спрямо рушене и основен враг на сивата икономика, нововъведението ще бъде и в постоянна връзка с митниците, което ще предотврати т.нар. „празни курсове“. По-сигурни на пътя, по-уверени за себе си и по-справедливо таксуване – всичко това ни дава новата тол система.

  1. Забавянията повдигнаха интереса около нея

Сигурно не съществува човек, който да не знае колко пъти отлагаха тол системата преди тя да бъде пусната в експлоатация от 27.03.2020 г. През годините това предизвикваше разнородни мнения – от „Да, подкрепяме, има още какво да се желае!“ до „Ние тая система май никога няма да я видим“.

Е, каквото и да се говореше тогава, то тя сега вече е факт и няма как да се скрие, че всъщност работи изправно и върши своята работа по предварително зададения план.

  1. Бързина и мобилност – любимите неща на всеки

Този фразеологизъм, известен на всеки човек още от неговото детство, важи с пълна сила за тол системата и нейните ползи. Ето какво точно се има предвид.

На адрес TollPass.bg в Интернет вие ще можете да откриете и видео инструкции как да поръчате автоматично тол таксуване. С какво е полезна тази процедура?

Това ще ви помогне да бъдете значително по-мобилни без да се налага да спирате по бензиностанции и да търсите отчаяно необходимите за ползване на републикански пътища документи.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре