Как да използваме стенните панели за декорация на дома

Картини за кухня

Декорацията със стенни панели е едно от най-модерните средства да направите вашия дом очарователен и неповторим. Свикнали сме да ги виждаме предимно в луксозните сгради, украсяващи просторни пространства, но всъщност, те са чудесна идея и за малкото жилище или офис.

Съществуват различни видове декоративни панели, които се отличават както по структура, така и по твърдост, релеф и размери. А толкова голям избор е предпоставка лесно намиране на  най-удачното решение. Можете да си осигурите впечатляваща декорация с атрактивни 3Д пана и да добавите повече лукс и блясък във вашия дом. Нека обмислим няколко интересни идеи.

Цяла стена, облицована с декоративни панели

Това е най-лесният начин да добавите акцент в декора на дома или работното помещение. Сред множеството вариации по отношение на релефа, няма да се затрудните изобщо. Много стилно изглеждат паната, които са издържани във вълнообразни линии, създаващи усещането за безкрайност. Други предлагат изящната красота на геометрични фигури или романтиката на флорални елементи. Ако ще облицовате цялата стена, то тогава е добре пред нея да няма мебели или в краен случай поне не високи, които да унищожат ефекта от декорацията.

Декориране само на част от стената

Страхотна идея, при която ще се получи ефекта на голяма картина.

Една интересна идея е да боядисате отделни групи панели в различни цветове. Така например, ако предположим, че сте избрали стенни панели с размер 0,5 х 0,5 м., можете да ги комбинирате в квадрати с дължина от 1 м., които да разпределите по различен начин върху стената – стъпаловидно във възходящ или низходящ ред, крайните два квадрата на една линия, а средният – по-високо или по-ниско и така нататък. Подобно раздвижване веднага ще се отрази много ефектно на цялостната обстановка, особено, ако се заиграете с цветовете.

Използвайте панелите за прикриване на недостатъци

Всяка груба мазилка или друг недостатък на стената може да бъде прикрита успешно с помощта на стенните панели. Това е лесен вариант, при който няма да се нуждаете от помощта на други хора. Платната се лепят със силикон или лепило и всичко става много по-бързо и лесно, отколкото при лепене на тапети, например.

И накрая, добре е да споменем, че декоративните панели имат и отлична звукоизолираща функция.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре