Наемането на кола и възрастовите ограничения – защо съществуват и навсякъде ли ги има

Кола под наем

Младите хора са най-склонни да пътуват, да се впускат във всевъзможни приключения и да търсят нови преживявания. За съжаление, не са малко компаниите за отдаване на коли под наем, които да налагат по-строги правила и ограничения именно на младите шофьори.

Каква, обаче, е причината за подобни ограничения? Наистина ли ги има навсякъде и има ли някаква сериозна мотивация за това, че толкова много компании изключват от потенциалната си клиентела именно тези, които биха били най-склонни да наемат кола?

Универсални ли са ограниченията

Това дали има или няма ограничения за минималната възраст, на която един шофьор може да наеме автомобил, до голяма степен е въпрос на фирмена политика и зависи от мениджмънта на съответната компания.

В една фирма за рент-а-кар ограничението може да е за хора под 25 години, а в друга – в ограничение могат да попаднат само най-младите шофьори на възраст от 18 или 19 години.

Кредитните карти

Макар вече подобно ограничение да се среща все по-рядко, все още се срещат компании, които не позволяват да се наеме автомобил от човек, който притежава дебитна карта, вместо кредитна.

А както знаем, повечето млади хора са най-често колежани и студенти и като цяло нямат постоянни доходи. По тази причина, банките им издават не кредитни, а дебитни карти.

Това, на свой ред, означава, че ако младежът причини някакви щети на колата, компанията няма да може да си ги покрие ако в картата няма съответната наличност към този момент.

Какъв е масовият случай

Макар да има доста различия по този въпрос, все пак повечето компании за рент-а-кар имат своите ограничения, тъй като се счита, че твърде младите шофьори са много по-склонни към безрасъдно шофиране и злополуки на пътя.

Освен това, подобен риск може да накара застрахователите да приложат допълнителни изисквания и по-високи критерии за твърде младите и неопитни шофьори.

Това, на свой ред, може да накара управителите на всяка една фирма в този сектор да повиши цените за неопитните шофьори или да ги изключи от възможните клиенти.

Как е най-добре да постъпим

Ако планирате да наемете автомобил за ваканцията си, но не сте сигурни дали това ще бъде възможно или не, най-добре най-добре разгледайте сайта на формата, от която мислите да го направите (разгледайте за повече информация на SpeedyCars.eu) или се обадете на телефоните оставени за контакти.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре