Наемането на кола и възрастовите ограничения – защо съществуват и навсякъде ли ги има

Кола под наем

Младите хора са най-склонни да пътуват, да се впускат във всевъзможни приключения и да търсят нови преживявания. За съжаление, не са малко компаниите за отдаване на коли под наем, които да налагат по-строги правила и ограничения именно на младите шофьори.

Каква, обаче, е причината за подобни ограничения? Наистина ли ги има навсякъде и има ли някаква сериозна мотивация за това, че толкова много компании изключват от потенциалната си клиентела именно тези, които биха били най-склонни да наемат кола?

Универсални ли са ограниченията

Това дали има или няма ограничения за минималната възраст, на която един шофьор може да наеме автомобил, до голяма степен е въпрос на фирмена политика и зависи от мениджмънта на съответната компания.

В една фирма за рент-а-кар ограничението може да е за хора под 25 години, а в друга – в ограничение могат да попаднат само най-младите шофьори на възраст от 18 или 19 години.

Кредитните карти

Макар вече подобно ограничение да се среща все по-рядко, все още се срещат компании, които не позволяват да се наеме автомобил от човек, който притежава дебитна карта, вместо кредитна.

А както знаем, повечето млади хора са най-често колежани и студенти и като цяло нямат постоянни доходи. По тази причина, банките им издават не кредитни, а дебитни карти.

Това, на свой ред, означава, че ако младежът причини някакви щети на колата, компанията няма да може да си ги покрие ако в картата няма съответната наличност към този момент.

Какъв е масовият случай

Макар да има доста различия по този въпрос, все пак повечето компании за рент-а-кар имат своите ограничения, тъй като се счита, че твърде младите шофьори са много по-склонни към безрасъдно шофиране и злополуки на пътя.

Освен това, подобен риск може да накара застрахователите да приложат допълнителни изисквания и по-високи критерии за твърде младите и неопитни шофьори.

Това, на свой ред, може да накара управителите на всяка една фирма в този сектор да повиши цените за неопитните шофьори или да ги изключи от възможните клиенти.

Как е най-добре да постъпим

Ако планирате да наемете автомобил за ваканцията си, но не сте сигурни дали това ще бъде възможно или не, най-добре най-добре разгледайте сайта на формата, от която мислите да го направите (разгледайте за повече информация на SpeedyCars.eu) или се обадете на телефоните оставени за контакти.