Наемане на автомобил – какво трябва да знаете

Рент а кар услуги в София

Над 80% от правоспособните водачи на автомобили в страната притежават собствено превозно средство, но останалата част разчитат на чужди или служебен транспорт за предвижване из страната. Това да притежаваш автомобил е свобода, с него хоризонта става по-близка дестинация, няма място, до което не можеш да се добереш.

Но личния автомобил е обвързан и с много задължения, това да го поддържаме, да гарантираме най-доброто качество на гориво налично, списъка е почти безкраен. Всяка свобода е обвързана с множество отговорности, но най-доброто решение на казуса е автомобил под наем в София.

Защо да наемем кола в София

Основната причина повечето хора да потърся кола под наем е липсата на налично превозно средство. Един нов феномен, ставащ все по-известен и достъпен в България са услугите като SofiaRentACar.bg.

Такъв тип фирми предлагат на Български и чуждестранни потребители достъп до голям диапазон от коли под наем на много добра цена, като гарантират безопасен преход, без грижи или технически проблеми.

За какво да внимавате когато търсите автомобил под наем в София

От голямо значение, когато търсите автомобил под наем, е това да установите състоянието на колата. Ако наемате кола през интернет портал, то трябва да изискате доказателство за успешно технически преглед, както и сертификат за заплатени застраховки регистрирани към номера на колата.

Друг важен момент е да сравните километража на автомобила, като това е добра индикация на експлоатацията му. По-дълъг период на експлоатация означава вероятност за по-амортизиран автомобил, препоръчва се да изберете по-нов модел понеже фабричните гаранции към този модел гарантират безопасната му експлоатация.

Друг важен момент е договора и цените на застраховките начислени към вашата партида, качествените фирми за автомобили под наем в София ще упоменат цените подробно, за да няма неприятни изненади. Като под голямо значение за оформяне на цената е периода, за които автомобила е нает, като през пиковите сезони цените са малко по-високи поради по-големият интерес.

Как да се предпазите от излишни разходи

В последните няколко години станаха известни няколко случая на некоректно отношение от страна на фирми за коли под наем, в които потребители са платили ненужни такси поради бутафории причини. Това е често срещана практика при некоректните фирми, като много често се случва да ви начислят неустойки за щети по колата, без ви самите да сте отговорни за тях.

Един от начините да се защитите от такива неприятности е да документирате прилежно всички видими щети по колата при нейното взимане от депото или локацията по ваш избор. Добре е да снимате, както и да изискате от фирмата да опише самите щети, за да не ви се начислят ненужни такси.

С фирма като SofiaRentACar.bg, подобни ситуации не са възможни, понеже екипа е отдаден на своите клиенти, с отдаден клон за връзка с клиента наличен 24/7.