7 неща, които да направите в Измир

Екскурзия до Турция

Малцина осъзнават своя изключителен късмет ако имат възможността да се докоснат до местния климат, да бъдат погалени от нежните лъчи на средиземноморското слънце и да усетят морския бриз.

7 неща, които да не пропускаме да направим в Измир

Измир е един град, който всеки човек трябва да посети поне веднъж, а красотата и очарованието му са легендарни. Ако сте от късметлиите, които са имали шанса да планират пътуване до Измир, трябва да отделите поне малко време за да видите и изживеете всяко едно от тези 10 неща:

1. Опитайте храната

Местната кухня е един изключителен микс между здравословни съставки, което е характерно за Средиземноморието и силен турски вкус и аромат, което се дължи на широката употреба на най-различни подправки. Не случайно Измир бива наричан “най-вкусният” турски град.

2. Отидете на море

Макар че в самият град няма голяма вероятност да попаднете на някой атрактивен плаж, не забравяйте, че в непосредствена близост се намира Кушадасъ, който се смята за най-стария и атрактивен турски курорт. Мястото е известно със златните си пясъчни плажове, а топлият климат само подпомага развитието на туризма.

Екскурзия до Турция
Почивка в Турция на топ цени

3. Обиколете града с колело

Измир е сред градовете, които предлагат най-добри възможности за велотуризъм по средиземноморието. Отличната инфраструктура, особеностите на релефа и това, че повечето от забележителностите следват една крайбрежна ос дават възможност по този начин да се насладите най-добре на това, което Измир предлага.

4. Направете един тур около историческите паметници на града

Счита се, че историята на Измир е започнала преди около 8500 години. Днес е останало твърде малко от онзи период, но все пак градът е изключително богат на исторически паметници от изминали епохи. Несъмнено трябва да се докоснете до богатата история на града и да посетите колкото се може повече от неговото минало.

5. Посетете религиозните паметници

В Измир можете да откриете религиозни храмове и паметници на различни религии, което свидетелства за културно-историческото богатство на града. Разбира се, не всички сгради могат да бъдат посетени в рамките на един няколко дневен престой, но при всички случаи трябва да се направи нужното усилие в тази насока.

6. Посетете Ефес

Едно посещение в Измир няма да бъде пълно ако не направите кратка отбивка от пътя и не посетите Ефес. Историческият град се намира на по-малко от час път от тук, а усещането да се докоснете до древния град е просто величествено.

7. Посетете някой от местните пазари

Пазарите на Измир са сред най-колоритните при избор на екскурзия или почивка в Турция и предлагат големи възможности за закупуването на най-различни стоки. Тук можете да намерите екзотични подправки, плодове, чай, кафе и разбира се огромно разнообразие от сувенири. Препоръчват се ръчно изработените, които представляват голям интерес за туристите. Тук имате доста широк избор и можете да закупите най-различни артикули.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре